Hlavní obsah

Philadelphia - Boston 2:1Lauko gólem nezabránil porážce Bostonu v přípravě na ledě Philadelphie

Český útočník Jakub Lauko skóroval v úvodním přípravném utkání před novým ročníkem NHL, ale sobotní porážku Bostonu na ledě Philadelphie 1:2 neodvrátil. V prvním duelu za St. Louis si připsal asistenci forvard Martin Fkr a přispěl k výhře nad Arizonou 5:4.

Foto: Derik Hamilton, ČTK/AP

Český útočník Jakub Lauko slaví svou branku v barvách Bostonu.

Článek

Dvaadvacetiletý Lauko, který minulé tři sezony strávil na farmě Bostonu v Providence a stále čeká na premiéru v NHL, v 53. minutě z pozice mezi kruhy překonal Troye Grosenicka a vyrovnal na 1:1. Odpověděl tak na branku Noaha Catese, jenž v úvodu druhé třetiny využil přesilovou hru. V čase 55:20 ale rozhodl ve prospěch Flyers starší bratr střelce úvodního gólu Jackson.

Za Boston nastoupila polovina z šestice českých zástupců v kádru pro kemp. Vedle Lauka se představili také obránce Jakub Zbořil a útočník Tomáš Nosek. Naopak nehráli kanonýr David Pastrňák, letitá opora David Krejčí, který se do Bostonu vrátil po roce stráveném v extralize v Olomouci, ani posila z New Jersey Pavel Zacha.

Osmadvacetiletý Frk, který má v NHL na kontě 124 zápasů a 41 bodů (20+21) za Carolinu, Detroit a Los Angeles, ale převážně působil na farmách v AHL, pomohl v 18. minutě dostat Blues do vedení 2:1. Přihrál na gól Logana Browna, který se prosadil dvakrát stejně jako jeho spoluhráč Jake Neighbours, autor celkem tří bodů.

V barvách Arizony, za niž hrál i český útočník Jan Jeník, se uvedl trefou slovenský útočním Miloš Kelemen. Bronzový medailista z únorových olympijských her v Pekingu, který v minulé sezoně působil v Mladé Boleslavi, vyrovnal po 78 sekundách druhé části na 2:2. Za Coyotes zaznamenal tři body (1+2) Barrett Hayton.

V Torontu se odehrály dva duely domácích Maple Leafs s Ottawou. V tom prvním při výhře Toronta 4:1 nechyběli na ledě oba Češi z kádru Maple Leafs obránce Filip Král a útočník David Kämpf. Dva góly vstřelil Alex Steeves. Ve druhém vyhráli Senators 4:2, přestože po dvou gólech Calleho Järnkroka ze druhé třetiny prohrávali už 0:2.

Přípravné zápasy před startem NHL
Philadelphia - Boston 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 22. N. Cates, 56. J. Cates - 53. Lauko.
Toronto - Ottawa 2:4 (0:0, 2:0, 0:4)
Branky: 22. a 32. Järnkrok - 45. Crookshank, 54. Norris, 54. Kastelic, 60. Motte.
Arizona - St. Louis 4:5 (1:2, 2:1, 1:2), hráno ve Wichitě
Branky: 5. N. Ritchie, 22. Kelemen, 29. Hayton, 50. Maccelli - 2. a 23. Neighbours, 18. a 56. L. Brown (na první Frk), 54. Kessel.

Reklama

Související témata: