Strach Harryho i výhrůžky Meghan rozchodem. Nová kniha o Sussexech je plná třaskavých tvrzení

Vévodkyně Meghan se v novém rozhovoru opět opřela do královské rodiny.

Vztah prince Harryho s jeho manželkou Meghan je od prvních chvil ostře sledován. Každý krok či vyjádření páru média i veřejnost do detailu probírá, a tak není překvapivé, že o vévodovi a vévodkyni ze Sussexu vznikají i knihy. Autorka nové publikace Valentine Lowová se zaměřila na zákulisní informace ze života dvojice, která se v roce 2020 odtrhla od britské královské rodiny a odjela do USA.

Nová kniha s názvem „Dvořané: Skrytá moc za korunou“ odhaluje peprné detaily ze života královského páru, jež veřejnosti nejsou příliš známé. Autorka v publikaci mapuje život páru od prvních chvil, kde se princ Harry s Meghan seznámil. Šest tvrzení, jež je v knize detailně popsáno, bylo již nyní zveřejněno  webem Mirror.

Jeden ze zdrojů Lowové uvedl údajný hlavní důvod, proč Harry s Meghan opustili královskou rodinu. Princ se prý obával toho, že se stane bezvýznamným ve chvíli, kdy princ George – jeho nejstarší synovec – oslaví 18. narozeniny. Vévoda ze Sussexu měl strach z toho, že má pouze omezený čas na to, aby svou obavu zvrátil. „Měl takovou představu, na kterou se upjal. Srovnával se i se svým strýcem Andrewem. Královští zaměstnanci mu říkali, že vliv může mít i v padesáti, pokud si položí správné základy. To ale nikdy neviděl,“ uvedl zdroj.

Rozmluva s Williamem? Harry se bál tisku

Když byl v roce 2019 odvysílán dokument „Harry a Meghan: Africká cesta“, měl si princ William uvědomit, jak je jeho bratr s Meghan v rodině nešťastný. Nástupce trůnu se proto pokusil sjednat s Harrym schůzku, aby s ním probral horšící se vztahy s ostatními členy královské rodiny.

Když se Harry svého bratra zeptal, kdo by o jejich setkání věděl, William odpověděl, že pouze jeho osobní komorník, který by mu uvolnil místo v diáři. „V té chvíli Harry schůzku odmítl. Obával se, že by Williamův tým společnou návštěvu prozradil tisku. Nechtěl nic riskovat,“ tvrdí v knize Lowová. O několik měsíců později se vévoda ze Sussexu s manželkou a synem rozhodl přestěhovat do USA.

V knize se autorka zaměřila také na první společné chvíle prince s bývalou americkou herečkou. Tedy na dobu, než byl jejich vztah v listopadu 2016 oficiálně potvrzen. Pár se seznámil v červenci. Lowová uvádí, že se princ Harry rozhodl svou partnerku chránit před novináři, a tak vztah vesměs tajil.

„Meghan mu však řekla, že pokud s tím něco neudělá, vztah ukončí. Říkala: ‚Jestli nevydáš prohlášení, které bude potvrzovat, že jsem tvá přítelkyně, tak se s tebou rozejdu‘,“ cituje v knize autorka anonymní zdroj. Princ Harry následně prožíval panické stavy. „Byl vyděšený a říkal, že mu dá Meghan kopačky,“ uvedl další zdroj.

Hrubý Harry a rázná královna

Pozdvižení nastalo i v případě příprav královské svatby. K potyčce mělo dojít mezi princem Harrym a jeho babičkou, královnou Alžbětou II., zejména kvůli svatební čelence, již si měla Meghan nasadit. Organizace svatby byla velmi stresující, za zdmi Buckinghamského paláce měly vznikat roztržky kolem harmonogramu, oznámení, gospelovému sboru i zmiňované čelence.

V knize se uvádí, že si panovnice vnuka předvolala, Harry se však choval „vyloženě hrubě“. „Její Veličenstvo královna proto prince důrazně usadila a připomněla mu jeho místo,“ uvádí se v knize.

Nechápavá Meghan

Během 16denní královské cesty po Austrálii, Fidži a Novém Zélandu v roce 2018 si měla vévodkyně ze Sussexu stěžovat. Popularity si náramně užívala, smysl královských pochůzek však nenacházela. „Ačkoli si Meghan pozornost užívala, nechápala smysl všech procházek, při nichž si potřásala rukou s nesčetným počtem cizích lidí,“ uvedl zdroj. Jeden z nejmenovaných zaměstnanců následně uvedl, že Meghan slyšel prohlásit: „Nemůžu uvěřit, že za tohle nedostanu zaplaceno.“

Posledním odhaleným detailem z knihy je princův záchvat nervozity. Tím si měl Harry projít těsně předtím, než volal královně s tím, aby ji informoval o plánech své manželky zaútočit na média. V roce 2019 Meghan zažalovala společnost Associated Newspapers Limited kvůli zveřejnění osobních dopisů mezi ní a jejím otcem Thomasem Marklem.

Tagy: