InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Horním Dvořišti bude vládnout sociální demokracie

Zdeněk Kemény

Zdeněk Kemény

HORNÍ DVOŘIŠTĚ – Obec u hranic s Rakouskem zůstane pravděpodobně v rukách současného starosty Zdeňka Keményho z České strany sociálně demokratické. Přestože v jiných regionech jeho strana totálně propadla, v Horním Dvořišti zachovali lidé svému starostovi přízeň. Ten tvrdí, že jeho volební kampaní byla práce za poslední čtyři roky.

„Je smutné, že kdysi uznávaná značka ČSSD je v současnosti pro mě přítěží. Kdybych kandidoval za jiné uskupení, byly by výsledky pravděpodobně ještě o něco lepší, ale nejsem převlékač kabátů a pořád věřím, že na malých obcích nejsou volby o velkých stranách, ale o jednotlivých lidech. Navíc věřím, že levicové strany půjdou časem opět nahoru. Je potřeba, aby bylo v politice rovnoměrné zastoupení takzvaně pravicových i levicových stran. Současný stav ve společnosti není ideální," říká současný a pravděpodobně i budoucí starosta Horního Dvořiště Zdeněk Kemény.

Oslovit chce zejména svoji současnou místostarostku Marcelu Bláhovou, se kterou měl výbornou spolupráci. „Hovořit chci ale se všemi novými zastupiteli, abychom našli společnou řeč a mohli se věnovat další práci pro naše občany," vysvětluje vítěz komunálních voleb v Horním Dvořišti Zdeněk Kemény.

Za hlavní priority budoucího volebního období považuje především vybudování kanalizace pro některé části obce a využití dosud chátrajícího objektu bývalé pohraniční stráže. „Musíme si říci, co budeme s objektem dělat. Zda najdeme peníze a přestavíme ho na obecní byty nebo zda budeme jednat o jeho odprodeji soukromému vlastníkovi, který s touto ostudou obce dokáže něco udělat," podotýká Zdeněk Kemény.

Za důležité považuje také obnovení jednání s ministerstvem dopravy o zastavování Jižních expresů na nádraží v Horním Dvořišti – Českém Heršláku. „Některé rychlíky zde dnes už zastavují, ale bohužel jen pro křižování, kdy není možný nástup a výstup cestujících. Na naše požadavky, aby zde vlaky zastavovaly pravidelně, ale zatím ministerstvo neslyší. Přitom by to našim lidem hodně usnadnilo cestování do krajského města. V tuto chvíli zde máme pouze autobusové spojení, které je ale hodně omezené a složité," dodává starosta.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace