25. září 2022 • 14:50

Lvi pod koučem z Argentiny? Velká škola, má svůj rukopis, líčí kapitán

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni vydatně sázeli na zahraniční hráče, letos dokonce padla volba na argentinského trenéra. Volejbaloví Lvi Praha se pustí do obhajoby stříbra z UNIQA extraligy pod taktovkou Juana Manuela Barriala. „Možná jeho nový pohled dokáže změnit volejbal v České republice,“ prohlásil smečař Tomáš Kriško.



V minulé sezoně sahali po senzačním zlatu, nakonec padli ve struhujícím finále s obhájcem titulu Karlovarskem.

„Dokázali jsme, že jsme klub, který chce hrát o medaile a že to umíme. Vybojovali jsme stříbro s většinou hráčů ze zahraničí, ale v dalších letech chceme, aby se prosadili naši odchovanci, naši mladíci,“ nastínil vize předseda klubu Tomáš Janeček.

Teď stojí Lvi Praha na startu nového extraligového ročníku. Na soupisce mají šest cizinců a navíc argentinského kouče.

„Není to pro české kluby úplně obvyklé. Pro českou soutěž to bude něco jiného,“ upozornil kapitán Jakub Janouch. Oficiálním jazykem se v týmu stala angličtina. To ale není jediné, na co si hráči zvykají.

„Změnilo se toho v mých očích hodně. Juan má svůj rukopis. Od začátku jsem tušil, že pro nás hráče i pro vedení to bude škola a dostaneme úplně jiný pohled na volejbal. Hodně dbá na to, abychom dodržovali taktické pokyny, hlavně v obraně. V tom je na nás pes a to je správně. Pevná obrana bude klíč v zápasech,“ prohlásil nahrávač Janouch.

Slovenský smečař Tomáš Kriško kouče Barrila dobře zná ze svého působení v argentinské lize, kde nastupoval za klub UNTREF Vóley. V té době Barrial vedl Libertad Burgi Vóley. „Hráli jsme proti nim strašně moc zápasů, oni hráli i Copa Libertadores proti top brazilským týmům a vůbec se neztratili. Jeho rukopis v klubu byl fakt silný a doufám, že se to podaří přenést i sem,“ přál si Kriško.

V generálce na domácí sezonu skončili Lvi druzí na turnaji ve francouzském Chaumontu, kde hrály týmy z Ligy mistrů. „Poslední víkend jsme hráli na vysoké volejbalové úrovni. Ty výhry byly důležité pro naše sebevědomí. Porazili jsme Chaumont, který je jedním z nejlepších týmů v Evropě,“ ocenil kouč Barrial.

Extraligovou sezonu Lvi zahájí v neděli proti Odoleně Vodě a od startu soutěže se budou chtít držet v popředí tabulky. Svátkem bude listopadový dvojzápas v CEV Cupu proti italské Piacenze.

„Jdeme postupnými kroky. První cíl bude nahnat lidi zase do haly. Když jsem tady začínal, lidi se dali spočítat skoro na jedné ruce. A při posledním finále už byla hala natřískaná,“ vyzdvihl kapitán Janouch.

„Samozřejmě znám cíle, které určil prezident. Znovu postoupit do finále a pokusit se ho vyhrát,“ neskrýval kouč Barrial. „Věřím, že budeme hrát velmi dobrý volejbal,“ dodal odhodlaně 54letý expert.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud