Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Soukalová ztracená v Alpách: Bál jsem se, že někde bezmocně leží, líčí partner

Gabriela Soukalová s partnerem.
Zdroj: Herminapress
+ Další 4 fotografie
Zpověď

Bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová (32) i její partner Miloš Kadeřábek zažili noc, na kterou rozhodně jen tak nezapomenou. Trávili zrovna dovolenou v Alpách, když se Gabriela rozhodla, že pojede na kolo, ovšem v průběhu cesty ztratila orientaci a musela přečkat mrazivou noc ve výšce více než dvou a půl tisíce metrů nad mořem. Její partner na ni zatím bezmocně čekal v italském Livignu i s jejich malou dcerkou. O noci plné strachu se Kadeřábek rozpovídal v primáckém pořadu ShowTime.

Exbiatlonistka Gabriela Soukalová si sáhla na dno. V alpském mrazu a ve výšce více než dvou a půl tisíce metrů nad mořem musela přečkat celou noc, jelikož ztratila orientaci a nedokázala najít cestu zpět.

Společně s partnerem Milošem Kadeřábkem a jejich dcerkou trávili dovolenou v italském Livignu. Dne 21. září si Gabriela sama vyrazila na kolo, ovšem nějakým způsobem uvízla i s kolem a téměř žádnou výbavou ve výšce 2400 metrů, jak před pár dny informoval italský web Milano Repubblica. Záchranáři ji nakonec dalšího dne našli, ovšem prochladlou a vrtulník ji raději zavezl do nemocnice na pozorování.

Sáhl jsem si na největší dno, řekl

Její partner Kadeřábek nyní v pořadu ShowTime prozradil detaily děsivé noci, kdy vůbec nevěděl, co si má počít. „Je to opravdu nepopsatelný pocit, nikdy jsem si asi nesáhl na větší dno než ten večer, co se to celý odehrávalo, no a jediný, co se mi honilo hlavou, bylo to, že jsem se jí snažil posílat nějak energii a věřil jsem, že to dá, že je to velká bojovnice a že to zvládne,“ prozradil.

Do toho ještě musel hlídat dcerku a komunikovat s policií a horskou službou v italštině. Což, jak sám v rozhovoru prozradil, byl docela oříšek, jelikož neuměl italsky a ani moc dobře anglicky. „Ale nějak jsem to dal, až jsem tomu nevěřil, kolik slovíček znám a co jsem ze sebe dokázal dostat, asi jsem taky zapnul nějaký nouzový režim a snažil jsem se udělat maximum,“ nechal se slyšet Kadeřábek.

Přepadaly ho ty nejhorší myšlenky

Jak se navíc stmívalo a o Soukalové se neobjevovaly žádné zprávy, začaly ho přepadat ty nejhorší myšlenky. Přicházela myšlenka, že mohla někde upadnout, bouchnout se do hlavy a někde tam leží, takže samozřejmě to přicházelo, ale rychle jsem se to snažil vytěsnit z hlavy, že to tak není, že je to bojovnice a dá to, takže i takové negativní myšlenky se vám honí hlavou, nikdy jsem se o nikoho tolik nebál jako o ni,“ vysvětlil v rozhovoru.

Až druhý den se konečně dočkal. Záchranáři Gabrielu objevili a nic se jí nestalo. Jejich shledání se neobešlo bez silných emocí, jak popsal. „Byl to pocit radosti, dojetí, slzy, všechno, pocit štěstí, že se to povedlo. Brečel jsem dojetím a byl jsem rád, že ji vidím živou, protože, jak jsem říkal, přes tu noc mi přicházely myšlenky, že už ji nikdy neuvidím a to bylo prostě zničující, úplně mi to trhalo srdce zevnitř. Ukázalo mi to, jak moc tu holku miluju,“ uvedl emotivně Kadeřábek.

Nakonec ještě dodal, že je ještě daleko silnější, než si myslel. „Neumím si představit život bez ní, to je to největší uvědomění,“ zakončil.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy