Porucha rolby odložila duel ve Varech, mistrovský Třinec prohrál i čtvrtý duel, Sparta slaví

AKTUALIZOVÁNO

Dnešní zápas 4. kola hokejové extraligy mezi domácími Karlovými Vary a Olomoucí byl po potížích s rolbou odložen kvůli nezpůsobilé hrací ploše.

Po technické poruše rolby, která zůstala před začátkem utkání dlouho nehybně na ledě KV Areny uprostřed kluziště, bylo nejprve posunuto úvodní buly duelu, jenž měl původně začít již v 15.30.

Rolbu sice pořadatelé z ledové plochy odtlačili, jenže ani po takřka hodině a půl se jim nepodařilo za pomoci náhradní rolby připravit led, na němž zůstala velká rýha, ke hře. Zápas byl proto pro dnešek zrušen. »Po dohodě obou klubů bude utkání odloženo kvůli bezpečnosti hráčů,« oznámil hlasatel nespokojeným divákům.

Hanáci, kteří jeli na západ Čech přes 400 kilometrů v roli extraligového lídra a v nové sezoně jako jediní ještě neztratili ani bod, tak neměli možnost hájit vedení v tabulce.

Náhradní termín utkání nebyl ještě oznámen.

Další porážka obhájce titulu

Třinec podlehl doma Vítkovicím 3:5 a prohrál i čtvrtý zápas sezony. Hosté otočili vývoj třemi góly ve třetí třetině. Obhájce titulu třikrát vedl po gólech Marka Daňa, Martina Růžičky a Daniela Voženílka. Ostravský klub i bez zdravotně indisponovaného Petera Muellera kontroval trefami Petra Fridricha, Robertse Bukartse a Krzysztofa Tomasze Maciase, který v extralize debutoval. Rozdílový gól vstřelil Marek Kalus a výhru zpečetil Jan Bernovský.

»Hrálo se derby jak má být a fanoušci obou klubů vytvořili výbornou atmosféru. Prohra nás mrzí. Rozhodovaly detaily; zblokovat střely, dostat puky ven z pásma, a to se nám nepodařilo. Gratulujeme soupeři k vítězství,« řekl třinecký asistent Vladimír Országh.

Třinec přitom vyřadil na jaře Vítkovice v cestě za zlatým hattrickem ve čtvrtfinále bez ztráty zápasu, ale rozpoložení v obou táborech bylo před prvním derby sezony opačné. Mistr odstartoval sezonu třemi prohrami, zatímco jeho rival získal sedm bodů z devíti možných. Nyní už jsou porážky čtyři, Vítkovičtí mají bodů deset a i díky vynucené olomoucké pauze jsou v neúplné tabulce první. »Jsme velmi spokojeni, výhry v derby si vždy ceníme. Vůbec není jednoduché sbírat body proti tak silnému mužstvu. Vítězství se nerodilo jednoduše, jak to možná na konci vypadá,« neskrýval spokojenost trenér Ostravanů Miloš Holaň.

Radost hokejistů Sparty FOTO – ČTK/Michal Krumphanzl

Počtvrté prohráli i hokejisté Plzně, Spartě na jejím ledě navzdory dvěma trefám Aleksiho Rekonena podlehli 2:3. Úřadující vicemistři vyhráli i druhý domácí zápas v extraligovém ročníku a spravili si náladu po čtvrtečním debaklu 0:4 v Olomouci. V O2 areně viděla výhru nejvyšší návštěva v dosavadním průběhu sezony – 10 465 diváků. Poprvé v probíhajícím ročníku nastoupil v brance Sparty po letním příchodu ze zámoří Kořenář.

»Kluci zápas odbojovali, měli jsme plno zblokovaných střel. Výborný výkon podal Pepa Kořenář, který měl extraligovou premiéru za Spartu. Dal nám velkou šanci vyhrát. Oproti Olomouci to byl diametrálně odlišný přístup,« liboval si sparťanský asistent Patrik Martinec. »Bylo to vyrovnané utkání. Bojovali jsme od začátku a věděli jsme, že to bude o jedné brance. Nakonec se to potvrdilo. Sehráli jsme slušné utkání. Čeká nás spoustu práce, tým je poměrně mladý. Věříme tomu, že se to zlepší,« připojil Petr Kořínek, nový lodivod Škody.

Kladno i počtvrté bodovalo

Na dalších pěti stadionech se hrálo podle plánu. Slaví hlavně před sezonou podceňovaní hokejisté Kladna, kteří porazili doma Hradec Králové 2:1 a i počtvrté v sezoně bodovali. Na druhý pokus se poprvé radovali na svém nově zrekonstruovaném stadionu. Oba góly Rytířů vstřelil útočník Matěj Beran, který za čtyři zápasy skóroval už pětkrát. Mountfield neuspěl po dvou výhrách za sebou a poprvé v ročníku vyšel naprázdno.

»Chtěl bych dnes naše kluky hodně pochválit, jak k zápasu přistoupili, jak ho odbojovali a byli obětaví. Věděli jsme, že proti nám stojí obrovsky kvalitní soupeř. Jsme spokojení, že se Matěj rozstřílel. Góly zatím dává a budeme doufat, že mu to vydrží co nejdéle,« chválil kladenský Jiří Burger.

Liberec je králem remíz

Liberec i počtvrté v sezoně dovedl zápas do nastavení, po třech předchozích výhrách však tentokrát boj o druhý bod nezvládli a poprvé v sezoně poznal hořkost porážky. Bílí Tygři nestačili na brněnskou Kometu, které na svém ledě podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. Brno tak dalo zapomenout na páteční domácí porážku s Kladnem a po čtyřech kolech má na kontě shodně dvě výhry a dvě porážky. Hrdinou utkání byl hostující brankář Dominik Furch, jenž si připsal 54 zásahů. Rozhodl útočník Petr Holík.

»Nemám hráčům co vytknout, výkon týmu se mi líbil. Pokud budeme hrát zápasy tak jak dnes, tak jich většinu vyhrajeme. Od začátku až do konce jsme utkání herně kontrolovali, měli jsme spoustu šancí. Bohužel jsme ale nedali o ten gól víc,« zhodnotil duel liberecký kormidelník Patrik Augusta. S tím se v podstatě ztotožnil i jeho protějšek Martin Pešout. »Po dvou prohrách jsme byli trochu zakřiknutí a potřebovali jsme se nastartovat bojovným výkonem. To se nám povedlo, i když je třeba říct, že domácí byli lepším týmem. Byli jsme hodně houževnatí a skvěle nás podržel brankář Furch,« uvedl brněnský asistent.

Pardubice poprvé prohrály

Pardubice poprvé v novém extraligovém ročníku prohrály, když v prodloužení zápasu 4. kola nestačili na Mladou Boleslav. Dynamo sice nejprve vedlo, ale Středočechům se povedlo vývoj otočit. Za Pardubice pak v 57. minutě vyrovnal Adam Musil na 2:2, ale prodloužení se hrálo jen krátce. Po půlminutě totiž ujel útočník David Šťastný a zařídil dvoubodový zisk pro Mladou Boleslav.

»Myslím, že první a třetí třetinu jsme byli lepším týmem, druhou naopak ne. Měli jsme dát více než dva góly. To rozhodlo o tom, že se zápas dostal do prodloužení. Tam jsme měli přečíslení tři na dva, ale bohužel jsme netrefili branku a z protiútoku inkasovali. Byl to zbytečný gól, měli jsme to sehrát lépe. Z naší strany to byl celkově bojovný a snaživý výkon, jen druhá třetina nám nevyšla,« popsal pardubický kouč Radim Rulík.

* * *

Bílí Tygři Liberec – HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Derner (Rychlovský, J. Dvořák), 37. Bulíř (Balinskis, Frolík) – 23. Horký (Holík, Ščotka), 40. A. Zbořil (Koblížek), rozhodující sam. nájezd Holík. Rozhodčí: Veselý, Šindel – Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4835.

Rytíři Kladno – Mountfield Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. M. Beran (Dotchin), 31. M. Beran (Filip) – 48. Cingeľ (Ščerbak, Lev). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Klouček, Hnát. Vyloučení: 7:9, navíc Dotchin, Sotnieks – Lev, Rymsha všichni 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 4003.

HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Daňo (L. Hudáček, Kurovský), 25. M. Růžička (Marinčin, M. Doudera), 34. Voženílek (M. Růžička, Marinčin) – 9. Fridrich (Lindberg), 32. Roberts Bukarts (Bernovský), 46. Macias (Dej, Marosz), 53. Kalus (Koch, Raskob), 59. Bernovský. Rozhodčí: Kika, Obadal – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 4601.

HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 17. D. Kaše (Graňák), 42. Safin (M. Forman), 58. Řepík (R. Horák, Sobotka) – 53. Rekonen (Kaňák, Schleiss), 59. Rekonen (Baránek, Kodýtek). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Malý, Ondráček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 10 465.

HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav 2:3 po prodl. (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Hyka (T. Zohorna, Čerešňák), 57. A. Musil (Čerešňák, Cienciala) – 19. Pláněk (D. Šťastný), 24. Kantner (O. Najman), 61. D. Šťastný. Rozhodčí: Mrkva, Šír – Lederer, Rampír. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 8547.

1.Vítkovice4301014:1010
2.Olomouc330008:29
3.České Budějovice4300115:109
4.Mladá Boleslav4210113:78
5.Pardubice4121015:118
6.Kladno4202012:118
7.Liberec4031011:97
8.Hradec Králové411118:86
9.Sparta Praha420028:106
10.Brno4110212:125
11.Karlovy Vary310025:103
12.Třinec400137:131
13.Litvínov400137:151
14.Plzeň400046:130

(koz)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy