25. září 2022 • 21:50

Milík skončil na Zlaté přilbě druhý, těsné vítězství slavil Brit Bewley

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězem 74. ročníku plochodrážního závodu Zlatá přilba se na svítkovském oválu v Pardubicích stal třiadvacetiletý Brit Daniel Bewley. Prvenství uhájil těsně před Václavem Milíkem, vítězem nejstaršího plochodrážního závodu světa z roku 2017. Třetí skončil Rasmus Jensen z Dánska.



Devětadvacetiletý Milík, jenž byl jediným českým zástupcem mezi dvanáctkou závodníků v semifinále, jezdil během šesti finálových okruhů těsně za vedoucím Bewleym, jemuž se nejlépe povedl start. Vítěze dvou letošních závodů Grand Prix mistrovství světa však předjet nedokázal.

Milík byl po skončení závodu hodně zklamaný, nechybělo ale mnoho a mezi finalisty scházel. Po dvou ze tří semifinálových jízd, z nichž se jezdcům počítají dva nejlepší výsledky, měl na kontě pouhé dva body, poté co napoprvé skončil poslední a ve druhé jízdě čtvrtý. Postup ale dokázal zachránit skvělou třetí jízdou, kterou s velkým náskokem vyhrál.

Ve čtvrtfinále se z Čechů představili ještě Eduard Krčmář a Jan Kvěch, kteří bojovali o postup ve stejné skupině, ale neuspěli.

Zklamáním skončil závod i pro australského velikána Jasona Doylea, který loni útočil na historický zápis v podobě čtvrtého vítězství ve Zlaté přilbě v řadě, ale nakonec ho porazil Polák Patryk Dudek, jenž dnes nemohl kvůli nabitému programu startovat. Doyle zůstal v semifinálové skupině za Milíkem, vyhrál pak alespoň finále B.

Zlatá přilba, 74. ročník mezinárodního závodu na ploché dráze v Pardubicích:

Finále A: 1. Bewley (Brit.), 2. Milík (ČR), 3. Jensen (Dán.), 4. Lebeděvs (Lot.), 5. Wölbert (Něm.), 6. Lahti (Fin.).

Finále B: 1. Doyle (Austr.), 2. Žagar (Slovin.), 3. Lidsey (Austr.), 4. Bergé (Fr.), 5. Ellis (Brit.), 6. Iversen (Dán.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud