Sobotní oblastní žebříčky

24.9.2022 Petr Klimpl

Sobotní oblastní žebříčky

V sobotu byly na pořadu i závody oblastních žebříčků.

Závod Jihočeského žebříčku proběhl v okolí Sportovně rekreačního areálu Vodník ve Vimperku. Pořadatel Ski klub Šumava Vimperk přivítal na startu necelé dvě stovky závodníků na tratích, které postavil Jan Pecka na mapě Vodník (mapovali Mirka Vejvodová a Jiří Vištejn) v podhorském lese s jehličnatými a listnatými porosty, kde byla dobrá až střední průběžnost, a který byl v kopcovitém terénu. V ženách byla nejlepší Lucie Šafaříková (OPI), druhé místo obsadila Lenka Míková (VCB) a třetí Pavla Hulcová (KSH). V mužích vyhrál Filip Hulec (PCB) před Ivem Šafaříkem (OPI) a Martinem Málkem (CST).

Východočeský pohár pokračoval sprintem, který proběhl souběžně se závodem Českého poháru ve Dvoře Králové nad Labem za pořadatelství OOS TJ Spartak Vrchlabí. Kategorie oblastního žebříčku běžely jen na sídlišti u Tyršova koupaliště na tratích, které postavil Matyáš Štrégl. V ženách ovládly závod pardubické závodnice Marta Lučanová, Martina Zvěřinová a Pavla Udržalová, v mužích byli také nejlepší tři závodníci LPU v pořadí Lukáš Fejfar, Petr Zvěřina a Vojtěch Váňa.

Závod Jihomoravské ligy na krátké trati uspořádal KOS TJ Tesla Brno ve sportovním areálu TJ Sokol Ořešín. Běželo se na mapě Kněží hora 475 (hlavní kartograf Radovan Čech, který postavil i tratě) v kopcovitém terénu, kde byl příměstský smíšený les se středně hustou sítí komunikací, kde byly menší členité oblasti s údolíčky a rýhami; průběžnost i viditelnost kolísaly od dobré po ztíženou. Startovaly necelé čtyři stovky závodníků. V ženách jasně vyhrála Lenka Kociánová (VBM) před Hanou Fučíkovou (VBM) a Lenkou Křížovou (TTR), v mužích byl první Ondřej Mokrý (ABM), druhé a třetí místo obsadili Radim Perknovský (JPV) a Petr Matula (ADA).

Informaci závodů jsou IS ORIS.


« zpět