Z očekávaných událostí neděle 25. září 2022

Z očekávaných událostí neděle 25. září 2022
25. září 2022 Události Autor: Kateřina Vitouchová

Papež František míří na pastorační návštěvu jihoitalské Matery. Ve městě bude slavit závěrečnou mši 27. národního eucharistického kongresu.

V Itálii se konají parlamentní volby.

Švýcaři budou v referendu hlasovat o zákazu intenzivního průmyslového chovu zvířat, zvýšení DPH a zvýšení věku odchodu do důchodu u žen o rok, na 65 let.

Pražský ruský protiválečný výbor svolává na odpoledne v metropoli protestní pochod Pomůžeme Ukrajině zvítězit. Souběžně se má konat i v dalších evropských městech a v Austrálii.

V Praze-Suchdole slavnostně otevřou zrekonstruovanou kapli sv. Václava. Bohoslužbě od 10 hodin tam bude předsedat arcibiskup Jan Graubner.

Další neděli za pronásledované křesťany, vězně, uprchlíky a lidi v nouzi ohlásilo na dnešek mariánské poutní místo Vranov u Brna. Mše začínají v 8 a v 9.30, v 11 a v 15 hodin. Slouží je oblát z Tábora-Klokot Martin Sedloň, kuřimský farář Jaroslav Filka a letos vysvěcený kněz, novoříšský premonstrát Štěpán Jiří Novák.

Město Židlochovice zve na koncert duchovní hudby k poctě svatému Václavovi. Od 16 hodin budou znít v kostele Povýšení svatého Kříže skladby české duchovní tvorby včetně svatováclavského chorálu a další. Vystoupí mužské vokální kvarteto Q VOX a varhaník Martin Jakubíček.

Pod názvem Úspěch se neodpouští začíná výstava v Památníku Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše.

NyníDopolední proud - Folklor
Písnička: Stará lípa; Sóla: Hlaváčková Brigita, Škvára Jiří; Soubor: Krajanka Václava Hlaváčka; CD: To nejlepší z Čech 3
11:00Čtení na pokračování
11:30Dopolední proud
11:57Myšlenka na den
12:00Polední modlitba
12:05Hudební siesta
13:00Zprávy ČRo Plus

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony