Jan Kanyza: Nečekaný konec kariéry! Co se stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jan Kanyza: Nečekaný konec kariéry! Co se stalo?

Jan Kanyza dříve a dnes
Jan Kanyza dříve a dnes (ara, TV Nova)

Zapíchl to bez sentimentu. Jan Kanyza měsíc před 75. narozenami odsunul herectví a dabování na druhou kolej, podle všeho slepou. Ze svých dovedností a zálib si ponechal pouze malířství. Těší se na vernisáž, kterou má právě dnes. 

Vystavuje asi čtyřicet obrazů z poslední doby. Některá díla s klidným srdcem prodá, jiná jsou pro něj natolik důležitá, že se jich jen tak nevzdá. Zatímco pro herectví vystudoval DAMU, na malování školu nemá. „Říká se tomu, že jsem autodidakt, tedy něco jako samouk,“ prozradil Kanyza v rozhovoru s Alex Mynářovou (39) v Českém rozhlase. Bývalá hvězda Ordinace v růžové zahradě a hrdina televizních detektivek s majorem Bohuslavem končí s hraním razantně.

Malíř Kanyza o malíři Kodetovi: Není pro mě řádná konkurence!

Video se připravuje ...

„Stáhl jsem rolety a šlus,“ říká. Fanoušci přijdou i o jeho charakteristický sexy hlas, kterým česky promlouval například George Clooney (61). Poprvé ho daboval v seriálu Pohotovost v roce 1995. „Každý herec je nějakým způsobem snadný a nějakým obtížný, musíte si s ním srovnat jeho rytmus řeči a dýchání. Clooney má nešvar, že než něco řekne, tak občas hejbne pusou, ale to neznamená, že už mluví,“ prozradil na hollywoodskou hvězdu Jan.

A když si s touto zapeklitostí poradil, tak s tím navždy sekl. „Nebudu překážet mladým,“ říká k tomu přejícně. Podle serveru Dabingformu.cz by měl nicméně Clooneyho ještě nadabovat v atuálním kinohitu Vstupenka do ráje.

Rozhovor s Janem Kanyzou:



Přečtěte si
Uživatel_5571928
27. 9. 2022 • 02:33

velka skoda, je to vyborny herec i daber...moc ho mam rada. <
Pane Kanyza, rozmyslete si to jeste...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.