Nakashima finále na třetí pokus zvládl a v rodném San Diegu slaví premiérový triumf

26. 9. 2022, 09:47
Aktuality 1
ATP SAN DIEGO - Brandon Nakashima rodném v San Diegu slaví první titul na okruhu ATP. V boji o něj 21letý Američan porazil 6-4 6-4 krajana a finálového debutanta Marcose Girona.
Profily hráčů
Brandon Nakashima

Brandon Nakashima získal na domácím turnaji v San Diegu první titul na okruhu v ATP v kariéře. Jednadvacetiletý hráč ve finále v rodném městě porazil o osm let staršího krajana Marcose Girona 6-4 6-4.

Duel o trofej zvládl na třetí pokus. V loňské sezoně vyšel ve dvou finálových startech v Los Cabos a Atlantě naprázdno.

"Tohle je něco, o čem sníte, ale že se to stane zrovna v mém městě před všemi mými přáteli a rodinou, to je mimořádné. Na tenhle moment nikdy nezapomenu," řekl po vítězství Nakashima. "Ale doufám, že mě ještě mnoho podobných okamžiků čeká," dodal.

Díky triumfu se Nakashima posune v žebříčku ATP poprvé v kariéře do elitní padesátky.

• ATP 250 SAN DIEGO •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 612.000 dolarů
nedělní výsledky (25. 09. 2022)
• Dvouhra - finále •
Nakashima (5-USA) - Giron (3-USA) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Lammons/Withrow (USA) - Kubler/Saville (Austr.) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Mánakaši překvapil. Marcos i přes skvělou fyzičku možná přeci jen cítil zápas s Evansem. Ten byl mimořádně kvalitní, oba předváděli neuvěřitelný pohyb i údery. Některé Evansovy BHDTL by snesly srovnání i se Stanovými.smilesmile Povrch byl velmi rychlý, řekl bych o dost víc než na LC, přesto oba dobíhali neskutečné míče a ještě neskutečběji je vraceli. Marcosovi lepil servis a voleje měl taktéž perfektní. Údery měli oba velmi razantní a fakt jsem nechápal, jak se kolikrát udrželi v delších výměnách. A nejen já, nechápali to ani diváci, kteří byli na americké poměry skvělí. Fandili ne svému hráči, jakkoli ho povzbuzovali víc, ale hlavně parádnímu tenisu.
Skvělého tenisu bylo v posledních dnech i zásluhou LC k vidění více, ale tenhle zápas rozhodně patřil aspoň za poslední týdny k tomu nejlepšímu.smile
Americké finále jsem už nesledoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist