P.C.Roberts: Fed provádí protilidovou politiku

byznys

Federální rezervní systém neprovádí protiinflační politiku.   Provádí protilidovou politiku, píše v komentáři Paul Craig Roberts.

P.C.Roberts: Fed provádí protilidovou politiku
Paul Craig Roberts, americký publicista
26. září 2022 - 10:30

Rostoucí ceny nejsou způsobeny nadměrnou spotřebitelskou poptávkou, kterou je třeba omezit utlumením úvěrů.   

„Růst cen je přímým důsledkem zbytečných omezení; v době Covidu ze strany Bidena a sankcí proti Rusku, které narušily globalismus, na kterém washingtonští blázni založili naši ekonomiku.  Propouštění lidí z práce  nemůže zabránit vyšším cenám kvůli omezení nabídky. Federální rezervní systém způsobuje vyšší ceny dalším snižováním nabídky,“ píše P.C.Roberts a pokračuje.

Pokud to Federální rezervní systém neví, je příliš nekompetentní na to, aby ospravedlnil svou existenci a měl by být okamžitě zrušen.

Pokud to Federální rezervní systém ví, jaký je tedy jeho skutečný účel?

Skutečným účelem je způsobit trauma pro obyvatelstvo, aby mohl Bidenův režim zasáhnout a nabídnout nejrůznější podpůrné a záchranné programy a dosáhnout znovuzvolení demokratů, aby mohli pokračovat ve svém plánu na vytvoření státu jedné strany, ve kterém budou MAGA (Make America Great Again)  Američané označeni jako  „vnitřní teroristé“ a vyloučeni z politické reprezentace.



Jerome Powell (od roku 2018 předseda Fed), stejně jako ostatní, je jen členem establishmentu, který na plný úvazek operuje proti lidem.

Fed právě potvrdil, že jeho samovolně vyvolaná „růstová recese“ by mohla připravit o práci více než milion Američanů

Nové projekce Federálního rezervního systému ukazují, že nezaměstnanost v roce 2023 vzroste na 4,4 %.

Pokud by se to potvrdilo, znamenalo by to, že do konce příštího roku bude bez práce přibližně 1,5 milionu dalších Američanů.

„Boj o inflaci bude bolestivý, ale nechat růst cen by přineslo „mnohem větší bolest“, řekl předseda Fedu Powell.

Vyšší míra nezaměstnanosti se dala očekávat od války centrální banky s inflací. Rostoucí úrokové sazby zpomalují ekonomický růst a ochlazují poptávku. To vede společnosti k tomu, aby omezovaly své náborové plány a v některých případech propouštěly zaměstnance, aby snížily náklady. Růst se zpomalí, nezaměstnanost poroste a USA se pravděpodobně ocitnou v dobrovolné recesi růstu.

Trh vstřebával jestřábí výstřel amerického Fedu

Jak ve středu uvedl předseda Fedu Jerome Powell, trh práce zůstává „extrémně napjatý“ a „pravděpodobně dojde k určitému změkčení“, jak požaduje centrální banka.

„Pokud chceme trh uklidnit  a skutečně, opravdu si osvětlit cestu do dalšího období velmi silného trhu práce, musíme dostat inflaci pod kontrolu," řekl ve Powell. „Přál bych si, aby existoval bezbolestný způsob, jak to udělat, ale ten není."

(rp,prvnizpravy.cz,pcroberts,foto:arch.)




Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?