Hlavní obsah

Japonský styl volejbalu nám neseděl a recept jsme nenašly, uznala Kojdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na netradičním asijském stylu si české volejbalistky při MS v nizozemském Arnhemu vylámaly zuby. Proti Japonkám, jejichž hra byla postavena na vynikajícím servisu, hbité obraně a rychlém útočném projevu, byly zcela bez šance a prohrály jasně ve třech setech.

Foto: Marek Pirner/Český volejbal

Česká volejbalistka Andrea Kossányiová smečuje v utkání na MS v nizozemském Arnhemu v duelu s Japonskem.

Článek

„Zápas musíme vzít jako cennou lekci. S takhle rychlým volejbalem se skvělou obranou na bloku se reprezentantky setkaly poprvé. Když jsme útočili, Japonky jim všechno ubránily, navíc byly podstatně agresivnější na podání," přiznal kouč Jannis Athanasopulos.

Reprezentantky bojovaly, ale proti kvalitě soupeře působily občas až bezradně. „Lítalo jim to neskutečně rychle a my nestíhaly. A hlavně snad všechno dokázaly čapnout, my občas ztrácely trpělivost. Očividně nám japonská hra neseděla, nenašly jsme na ni recept," připouštěla střídající univerzálka Petra Kojdová.

Dominance soupeřek v poli, na síti i při servisu byla výrazná. „Mockrát se nám na japonské akce ani nepovedlo reagovat, protože jejich hra je fakt strašně rychlá, kombinace mají skvěle zvládnutí, a když měly dobře přihráno, byly prakticky nebránitelné," krčila rameny Pavlína Šimáňová.

Japonky byly takřka neomylné. „Strašně těžko jsme proti nim na síti něco vymýšlely. Menší výšku nahrazují rychlostí, údery mají tak skvělé vedené, že i když jsme tam dvojblok dostaly, tak to vzaly na teč nebo nám ho vytloukly," litovala česká blokařka.

Reprezentantkám nezbývá než hodit nevydařené utkání za hlavu. „Ještě chvíli z toho budeme smutné, ale každá si to srovnáme v hlavách a musíme se perfektně připravit na Argentinu," tvrdila Kojdová.

„Věřím, že se hráčky poučí, ale také z toho dokáží vyspat a od úterního tréninku už budou maximálně soustředěné na další zápas, který se zdá být pro nás klíčový. Změnit a zlepšit musíme úplně všechno, takhle bychom totiž Argentinky neporazili," doplnil kouč.

Reklama

Související témata: