Cyklista Valverde se loučí s kariérou. Poslední závod legendárního Španěla bude Kolem Lombardie

Dvaačtyřicetiletý španělský cyklista Alejandro Valverde uzavře svou úspěšnou kariéru v sobotu 8. října na monumentu Kolem Lombardie. O posledním startu mistra světa z roku 2018 informovala jeho stáj Movistar. Svůj úmysl skončit po této sezoně s cyklistikou oznámil Valverde již před rokem.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský cyklista Alejandro Valverde

Španělský cyklista Alejandro Valverde | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

„Alejandro Valverde absolvuje v příštích dvou týdnech své poslední závody jako profesionální cyklista v Itálii. Je čas toho ještě naposledy využít a poděkovat mu,“ uvedl tým Movistar na twitteru.

Rozloučení Alejandra Valverdeho s Vueltou

Valverde pojede ve čtvrtek závod Coppa Agostoni a v sobotu Kolem Emilie. V úterý se představí na závodě Tre Valli Varesine a pak přijde na řadu rozlučka v Lombardii, kde skončil třikrát druhý.

Španělský veterán končí po 21 sezonách, během kterých vyhrál v roce 2009 Vueltu, čtyřikrát ovládl prestižní závod Lutych-Bastogne-Lutych a pětkrát Valonský šíp. V profesionálním pelotonu nasbíral 133 vítězství a z aktivních jezdců je lepší jen Brit Mark Cavendish (16). Ze světových šampionátů má Valverde kromě zlata i dvě stříbra a čtyři bronzy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme