Sleduj nás

UFC Fight Night Dern vs. Yan: šance a předpovědi

UFC Fight Night Dern vs. Yan: šance a předpovědi
Další krok v boji o titul čeká v UFC americkou zápasníci Mackenzie Dern (5. příčka) a čínskou zápasnici Xiaonan Yan (6. příčka) již 1. října.

Zápas, označovaný jako Vegas 61, který hostí APEX ve městě Las Vegas, stát Nevada, je pokračováním druhé poloviny kampaně v roce 2022.

Po 15 zápasech z hlavních karet vyústí očekávaným zápasem Dern vs. Yan, který se odehraje ve váhové kategorii strawweight. Zápas se odehraje v 5:30 našeho středoevropského času (tedy v 11:30 EST).


Zápasy této kategorie s sebou často přináší celou řadu herních příležitostí, kterých mohou hráči a sázkaři využívat. Tak je tomu také přes Betano promo kod, kde je možné najít výhodné příležitosti.

Jaké příležitosti na hráče ale čekají v zápase Dern vs. Yan? Na to se zaměří tento článek.


ufc vegas 61 Fight card turnaje UFC Vegas 61

Americká versus čínská bojovnice


Celým jménem Mackenzie Lynne Dern Santos je americká profesionální bojovnice smíšených bojových umění s americko-brazilským původem, která má na svém kontě hned několik medailí a v žebříčku IBJJF je dokonce bývalou světovou jedničkou.

Na svém kontě má například zlatou medaili ze šampionátu ADCC World Championship z roku 2015, kdy v Sao Paulu vybojovala zlato. Nejlepšího výsledku na Světovém šampionátu Jiu-Jitsu dosáhla také v roce 2015, kdy vybojovala zlatou medaili. V současné době se drží na 5. příčce ženského UFC strawweight žebříčku a 13. příčce ženského UFC pound-for-pound žebříčku.

Její protivníci v podzimním zápase bude čínská bojovnice smíšených bojových umění MMA – Yan Xiaonan. Tato rodačka z čínského města Shenyang má na svém kontě hned 15 výher a je vůbec první bojovnicí čínské národnosti v UFC.


Poprvé se tato zápasnice představila v roce 2017 a to proti američance Kailin Curran, proti které své první představení v UFC vyhrála. V současné době se drží na 6. příčce ženského UFC strawweight žebříčku.

Statistiky a bilance soupeřek


Z pohledu statistik do zápasu vstupuje s lepšími čísly právě americká zápasnice Mackenzie Dern, která bude chtít navázat na svou poslední výhru proti zápasnicí Tecia Torres.

Lepší jsou také její čísla, kdy Dern má na zakončení 59 %. Touhu po výhře však bude mít také její čínská protivnice, která má za sebou dvě prohry (proti zápasnicím Marina Rodriguez a Carla Esparza).

Její procento zakončení je oproti Dernové nižší, a to na hodnotě 47 %. V této statistice je však 7 knock out zakončení a Yanová má zároveň výhodu pěti dalších MMA profesionálních zápasů, které má oproti soupeřce na kontě.

Z pohledu striking útoků má Dern lepší bilanci s 49 % oproti 40 % Yanové. Naopak na úspěšné údery vede Yanová s bilancí 6.85 oproti hodnotě 4.87 Dernové.


https://top-fight.cz/ufc/jedrzejczyk-po-zapase-se-zhang-jen-brecela-nakonec-musela-resit-potize-i-se-zrakem/

Šance a očekávání sázkařů


Obě bojovnice se ukáží se svým ortodoxním stylem a v současné době se dostupné šance pohybují od - 207 do - 225 na Mackenzie Dern a +165 až +175 na Yan Xiaonan.

Očekávání od tohoto zápasu jsou vysoká, Yanová musí vyhrát, aby udržela naděje na boj o titul po dvou po sobě jdoucích prohrách.

Dernová naopak bude chtít navázat na svou předešlou výhru. Další zápasnicí, jejíž jméno je často s oběma ženami zmiňováno ve stejné váhové kategorii, je Rodriguezová. Ta v předešlých vzájemných zápasech porazila jak Dernovou, tak Yanovou a také tuto zápasnici čeká další očekávaný zápas.

Další články