Závod se skládá ze šesti etap. Jsou profilově rozmanité a šanci na etapový úspěch tak mají všechny specializace cyklistů. Nejtěžší se jeví předposlední etapa, v jejímž rámci na 154 km jezdci nastoupají 3 tisíce výškových metrů, přičemž na 60. km je čeká vrchol nejtěžšího 16 km dlouhého stoupání s průměrným sklonem 6%. Nejen z toho je zřejmé, že celkového vítěze mezi sprintery nehledejme.

Na start se postavilo 6 World týmů (Bahrain, Jumbo, Trek, Ineos, Israel a DSM), 8 Pro týmů (B&B, Bingoal, EOLO, Bardiani, Caja Rural, Human, Kern Pharma a Uno-X) a 6 Conti týmů (Adria, Mazowsze, Hrinkow, Ljubljana, Meridian a Vorarlberg).

Z nejznámějších jmen se ke startu prezentovali kromě Vingegaarda také Thomas, Viviani a Kwiatkowski (Ineos), Albanese (EOLO), Bouwman (Jumbo) či Bevin (Israel). Podle sestavy sem ovšem s nejvyššími ambicemi dorazil tým Bahrainu v sestavě s Mohoričem, Carusem či Buitragem, přičemž jedničku připnuli na dres domácí vycházející hvězdičce a od srpna nováčkovi v týmu Miholjevičovi.

První etapa z Osijeku do Ludbregu dlouhá 224 km byla ve své většině obtížná především nepříznivým deštivým počasím. Začalo se za sucha a sluníčka, ale v průběhu etapy se rozfoukal vítr, začalo pršet a ochladilo se až o deset stupňů. Co se týče profilu, teprve v samém závěru na cílovém okruhu museli závodníci překonat dvakrát stoupání dlouhé přes 3 km s průměrnými 3,9%. Přičemž vrchol druhého přejezdu se nacházel necelých 5 km před cílem. 

V úvodu etapy odjela sedmička ve složení Rolland (B&B Hotels), Rivi (EOLO-Kometa), Molly (Bingoal), Budzinski (HRE Mazowsze), Reutimann (Vorarlberg), Hribar (Ljubljana Gusto Santic) a Špoljar (Adria Mobil). Od pelotonu dostali maximálně 3 minuty.  Rolland a Rivi se posléze vrátili do pelotonu, vpředu je ale nahradila jiná dvojice Guerin (Voralberg) a Castrillo (Kern Pharma). 20 km před cílem však bylo po úniku.

V té chvíli se aktivity ujali cyklisté Bahrainu a podařilo se jim vedoucí skupinu zredukovat na přibližně šedesátku lidí. Závěrečná stoupání žádné zemětřesení nepřinesla, pro obě vrchařské prémie a vedení v této soutěži si dojel Oscar Onley (DSM), 19ti letý Brit, který i příští rok bude jezdit v Development Team DSM.

Zásadní útok přišel ovšem ze strany Mateje Mohoriče ve sjezdu z posledního kopce. A vypadalo to pro něj nadějně. Jenže skupina se k němu nedaleko před cílem přiblížila natolik, že jeho týmový kolega Jonathan Milan musel jít přes něj, čímž pro tým zajistil vítězství v etapě. 

Kompletní italské stupně vítězů doplnili Sacha Modolo (Bardiani) a Mirco Maestri (EOLO).

21letý Jonathan Milan byl sice letos několikrát na pomyslných stupních vítězů, ale teprve v závěru sezóny se dočkal svého prvního profesionálního vítězství: "Nemůžu tomu uvěřit. Měl jsem náročnou první část letošní sezóny a na toto vítězství jsem dlouho čekal. Měl jsem k tomu blízko na Tour de Pologne i na Deutschland Tour. Přál jsem si vítězství a chtěl jsem ho mít tady, protože CRO Race je pro nás tak důležitý. Dnes jsem se cítil skvěle a moje nohy byly tak silné! Tým odvedl fantastickou práci. Jsem na všechny moc hrdý a mám z toho obrovskou radost! Takže díky všem a zítra to chci zkusit znovu."