Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na čem by si pochutnaly postavy z Hry o trůny? Dračí smoothie, dort z fialové svatby i roláda Jona Sněha

GOT
ZDROJ: HBO pro média
sdílet:

Úspěšný seriál Hra o trůny se dočkal letos spin offu s názvem Rod draka, který nabízí opět pořádnou porci velmi křehkých vztahů, draků a drastických záběrů. Na čem by si z našeho výběru zřejmě pochutnala Cersei, Rhaenyra a další fiktivní postavy? Právě o tom jsme si zafantazírovali. 

Pomsta krále Roberta 

Příběh Hry o trůny je zasazený do fantasy středověku a šlechta si, stejně jako opravdoví králové a královny, ráda pochutnává na zvěřině. Jenže někdy si zvěřina také ‚pochutnává‘ na nich.

  • Pamatujete si, jak krále Roberta Baratheona, manžela Cersei Lannister, rozsápal divočák? Věříme, že kdyby si byl král jistý svým osudem, nechal by ze všech divokých prasat v Sedmi království udělat guláš. 

Smoothie pro Rhaenyru 

Rhaenyra Targaryen je velmi štíhlá a kdyby byla skutečnou osobností, jistě by se lidé pídili po tom, jak se udržuje ve skvělé kondici.

  • Teď si můžeme jen domýšlet, začínala snad ráno pitím smoothie s dračím ovocem?  

 

Cukr Jona Snowa

Jon Snow se ve Hře o trůny pořádně nadře a jde z jednoho boje do druhého. Po vyčepávající bitvě s bílými chodci by určitě rád doplnil energii něčím sladkým.

  • Sněhová roláda by se ve Hře o trůny jmenovala spíše Sněhova, tak moc by si ji určitě oblíbil. 

 

Chlebový vlk 

Postavu dobromyslného Hot Pie si pamatují jen opravdoví fanoušci Hry o trůny. Jde o sirotka a pekařského učně, který je součástí skupiny rekrutů Noční hlídky.

  • V jedné ze scén daruje statečné Brienne chléb upečený ve tvaru vlka. Filmová rekvizita byla ale údajně z perníku. 

 

Dort z fialové svatby 

Svatba Joffreyho a Margaery nedopadla zrovna nejlépe. Ještě před tím, než se Joffrey otrávil jedem, stihl mečem naporcovat svatební dort, ze kterého vylétly holubice. Dort podle fanoušků nebyl sladký, šlo o jakousi variantu pastýřského koláče. 

 

Krvavá klobása 

Scény, kdy Ramsay mučí chudáka Theona, budily mnohé fanoušky Hry o trůny ze spaní. Ramsay dokonce Theonovi uřízl přirození, a aby toho nebylo málo, v jedné ze scén to vypadalo, že ho uvařil a dává si ho k večeři. Sám nakonec řekne, že jde o vepřovou klobásu. 

Srdce od Daenerys

Když snědla Daenerys koňské srdce, udělala tím na svého manžela opravdu dojem. Tento rituál měl zjistit, zdali bude její dítě zdravé a silné. Pokud by selhala, věštilo by to neštěstí. Ve skutečnosti bylo srdce vytvořené z želé a herečka jich musela sníst 28, než se scénu podařilo natočit.

 

Zdroje informací: Insider, Popsugar, Dine Magazine, Salon

Související články

Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč