FOTO: Tohle jste mohli sníst! Dodávka převážela v teple téměř 400 kilogramů masa
Foto: SVS
Teplice

Ústecký kraj - Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Ústeckého kraje ve spolupráci s tamním celním úřadem odhalili na silnici I/13 poblíž Chlumce (okres Ústí nad Labem) vozidlo převážející přes 370 kg mraženého drůbežího masa a dalších potravin živočišného původu při nedodržení požadovaných teplot.

Dodávka, která nebyla vybavena funkčním chlazením, transportovala mražené drůbeží maso různých druhů (343 kg), mražený sýr (28 kg) a mražené krevety (3 kg). U všech popsaných potravin byla naměřena značně vyšší teplota než deklarovaná skladovací teplota. Nedodržením požadované teploty došlo k porušení chladícího, resp. mrazícího řetězce. To znamená, že dotčené potraviny nebylo možné považovat za bezpečné.

2709veterina2
Vzhledem ke všem popsaným porušením veterinární inspektoři na místě veškeré potraviny znehodnotili obarvením a nařídili jejich neškodné odstranění v asanačním podniku. Ve správním řízení může být přepravci udělena pokuta podle zákona o potravinách až do výše 50 mil. Kč.

2709veterina1
Jedná se již o druhý prohřešek tohoto typu spáchaný stejným provozovatelem na území Ústeckého kraje v roce 2022. V březnu tohoto roku inspektoři z Ústeckého kraje nařídili neškodné odstranění 290 kg mražených potravin živočišného původu s porušeným chladícím řetězcem. Také tehdy se jednalo o přepravu mražených potravin ve vozidle bez funkčního chladícího zařízení. Provozovateli byla udělena pokuta ve výši 25 tis. Kč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru