Kampaň #nePINdej!

Kampaň #nePINdej!

Pořad v souvislostech


Kampaň #nePINdej!
Audioarchiv
28. září 2022 Dopoledne s Proglasem Autor: Pavel Smolek

Dovolím si tvrdit, že podvodníci jsou staří jako lidstvo samo. V dnešní době se stále více zaměřují na podvody, které probíhají prostřednictvím internetu, a cílí na internetové bankovnictví. Proto Česká bankovní asociace spustila kampaň s názvem #nePINdej! Cíle a průběh kampaně si v rámci našeho dopoledního vysílání představíme s bezpečnostním expertem České bankovní asociace Petrem Barákem ve čtvrtek 29. září 2022 od 9.00.

Na koho internetové podvody cílí? Jak probíhají? S jakými typy podvodů se mohou lidé setkat? A se jim bránit? Nejen na tyto otázky se budeme našeho hosta ptát.

Česká bankovní asociace už nyní registruje, že letos došlo k dvojnásobnému počtu podvodů ve srovnání s celým loňským rokem. Průměrná škoda je asi 160 000 korun. Ale nejsou výjimkou škody, které přesahují 1 000 000 korun i více! Přitom internetová kriminalita už necílí jen na seniory, ale doslova na kohokoliv. A každý druhý útok bývá úspěšný. I proto Česká bankovní asociace spustila Kybertest 2022, který má co nejširší veřejnosti ukázat s jakými typy podvodů se mohou setkat.

Pokud si náš rozhovor nebudete moci vyslechnout ať už prostřednictvím našeho vysílání, nebo třeba z audioarchivu, určitě se na Kybertest 2022 podívejte a vyzkoušejte si ho. Možeme prozradit, že náš redaktor Pavel Smolek dosáhl úspěšnosti 77 %. Je to málo, nebo hodně? Určitě to není 100 %, takže by mohl být docela pravděpodobně někdy podveden. A nestačí si Kybertest vyzkoušet. Je potřeba před internetovou kriminalitou varovat co nejvíce lidí ve svém okolí.

2022-09-21-01-56-42-CBAlogo_CZ_EN

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!