Fotbalistky Slavie po remíze 0:0 s Valurem postoupily do skupiny Ligy mistryň

foto Slavia Praha - Valur (Isl.), odveta 2. kola kvalifikace fotbalové Ligy mistryň, 28. září 2022, Praha. Zleva Alika Keene a Fanny Černá ze Slávie se radují z postupu.

Praha - Fotbalistky pražské Slavie postoupily do skupinové fáze Ligy mistryň. Svěřenkyně trenéra Karla Pitáka v domácí odvetě play off remizovaly bez branek s islandským Valurem, na jehož hřišti v minulém týdnu zvítězily 1:0.

Fotogalerie

"Pocity jsou krásné. Strašně jsme si přáli, abychom uspěli. Holky to dokázaly, takže jsme fakt šťastní. Myslím, že jsme postoupili zaslouženě," řekl Piták v rozhovoru pro klubovou televizi.

"Obrovská radost a úleva, že jsme druhý zápas zvládly. Nedá se to popsat, je to splněný sen každé fotbalistky i každého fotbalisty," doplnila kapitánka Diana Bartovičová.

Obhájkyně českého titulu v prvním poločase podržela brankářka Lukášová. Po změně stran slávistky měly blíže ke gólu, ale trefy Kožárové a Černé nebyly uznány kvůli ofsajdu, respektive útočnému faulu. Závěr už si domácí hráčky pohlídaly. Los skupinové fáze se uskuteční v pondělí ve švýcarském Nyonu.

"Druhý poločas byl podle našich představ. Dostali jsme se do hry, začali si vytvářet šance, byli jsme aktivní a chtěli jsme hrát. Bohužel nám góly neuznali, ale postup je zasloužený," uvedl bývalý záložník Piták.

Další pražský tým Sparta ve čtvrtečním odvetném utkání na hřišti AS Řím zkusí smazat úvodní domácí ztrátu 1:2. V boji o Ligu mistryň bylo i Slovácko, které ale v úvodním kvalifikačním kole neuspělo.

Největším úspěchem českých fotbalistek na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Champions League. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Slavia Praha - Valur Reykjavík 0:0

První zápas: 1:0, postoupila Slavia.

Sestava Slavie: Lukášová - Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Krejčiříková, Šurnovská (90.+4 Divišová) - Veselá (80. Bendová), Szewieczkowá, Černá - Kožárová (90.+1 Keeneová). Trenér: Piták.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 20.04.2024 ČTK

Reklama

6°C

Dnes je sobota 20. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď