Fotbalistky Slavie si zahrají Ligu mistryň, v domácí odvetě jim stačila bezbranková remíza

Fotbalistky pražské Slavie postoupily do skupinové fáze Ligy mistryň. Svěřenkyně trenéra Karla Pitáka v domácí odvetě play-off remizovaly bez branek s islandským Valurem, na jehož hřišti v minulém týdnu zvítězily 1:0.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalistky Slavie Praha se radují z postupu do Ligy mistryň

Fotbalistky Slavie Praha se radují z postupu do Ligy mistryň | Zdroj: Profimedia

Obhájkyně českého titulu v prvním poločase podržela brankářka Lukášová. Po změně stran slávistky měly blíže ke gólu, ale trefy Kožárové a Černé nebyly uznány kvůli ofsajdu, respektive útočnému faulu. Závěr už si domácí hráčky pohlídaly.

Los skupinové fáze se uskuteční v pondělí ve švýcarském Nyonu.

Další pražský tým Sparta ve čtvrtečním odvetném utkání na hřišti AS Řím zkusí smazat úvodní domácí ztrátu 1:2. V boji o Ligu mistryň bylo i Slovácko, které ale v úvodním kvalifikačním kole neuspělo.

Největším úspěchem českých fotbalistek na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Champions League. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Odvetné utkání 2. kola kvalifikace fotbalové Ligy mistryň:

Slavia Praha - Valur Reykjavík 0:0

První zápas: 1:0, postoupila Slavia.

Sestava Slavie: Lukášová - Šlajsová, Necidová, Bartovičová, Khýrová - Krejčiříková, Šurnovská (90.+4 Divišová) - Veselá (80. Bendová), Szewieczkowá, Černá - Kožárová (90.+1 Keeneová). Trenér: Piták.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme