OBRAZEM: Patron města Litvínova měl své slavnosti. Byli jste se podívat?
Vystoupení Mňágy a Žďorp. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – V Litvínově se ve středu konala hlavní část Svatomichaelské slavnosti. Lidé sledovali program na podiu na náměstí, další jeho část se odehrávala v Zámeckém parku, kostele i na zámku.

„Historie Svatomichaelské slavnosti sahá až do roku 1991. Připomíná patrona kostela a města, svatého Michaela archanděla,“ přibližuje starostka Litvínova Kamila Bláhová. Hlavním hostem letošní slavnosti byla skupina Mňága a Žďorp, ale na podiu se vystřídali i další umělci a herci místního divadla s pohádkou pro děti. V Zámeckém parku byl sportovní Wanado festival se soutěžemi a ukázkami sportů pro děti. Předvedla se také městská policie se svými kynology.

U příležitosti Svatomichaelské slavnosti se rovněž otevřely brány litvínovského areálu dopravního podniku. A po více než roce v Litvínově také jeli cestující tramvají. I když zatím jen po okružní jízdě dopravním podnikem.

Součástí slavnosti bylo žehnání ručně vyrobeným veselým polštářkům a následně také jejich aukce. „Naše litvínovské ženy přinášejí polštářky, které šijí, a my je potom věnujeme onkologicky nemocným dětem nebo je dražíme v charitativní dražbě. Výtěžek jde potom na dobročinné účely spolku Donor,“ vysvětluje starostka Kamila Bláhová.

Letos se sešlo 73 originálních polštářků, z nichž 19 bylo nabídnuto do dražby. Nejdražší se vydražil za 4 tisíce, celkem se podařilo vybrat 24 400 korun.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru