Petra Černocká žije přes 30 let v harmonickém vztahu s hudebníkem. Spojuje je smysl pro humor

od Denisa Weisová
2 minuty čtení
petra cernocka
Zdroj: Profimedia

Herečka Petra Černocká, která se proslavila jako čarodějnice Saxana, již více než 30 let žije s kytaristou Jiřím Pracným. Jejich vztah by se dal nazvat v podstatě harmonickým. V roce 2004 se vzali, a to i přes skutečnost, že herečka po předešlém manželství prohlásila, že už se nikdy vdávat nebude. Jiří ji však natolik okouzlil, že po letech vztahu svoje rozhodnutí přehodnotila.

„Svatba je i moje gesto vůči Jirkovi, se kterým je mi už spoustu let dobře. A i ostatním tím chci říct, že to spolu myslíme vážně,“ vyjádřila se ke svatbě pro Týden.

Jaké je tajemství jejich šťastného soužití?

Znali se z práce, na první schůzku ho herečka vytáhla ke své kamarádce, která měla koťátka. Jirka si jako veliký milovník zvířat jedno vybral a odnesl. Zároveň si na schůzce získal i Petru a ta mu zůstala až dodnes.

Ani jeden se netají tím, na čem se zakládá jejich vztah a kdo má v manželství jakou roli. Věkový rozdíl čtyř let, o které je Jirka mladší, nepovažují za problém a zdá se jim ideální. Jirka se kdysi nechal v rozhovoru pro Blesk slyšet, že jeho žena beztak vypadá minimálně o pět let mladší než on.

cernocka pracny

Zdroj: Profimedia

Ve stejném rozhovoru se také oba vyjádřili, kdo má vlastně u nich doma hlavní slovo. Moc se ale neshodli. „Vypadá to sice, že já, ale ti, co nás dlouho a dobře znají, vědí, že to není tak jisté. Můj muž se mnou ve skutečnosti nenápadně manipuluje,“ tvrdí Petra.

Jiří má zatím trochu jiný názor. „Hlavní slovo má rozhodně Petra. Ale občas se mi podaří něco prosadit.“

Co na sobě mají nejradši?

Ačkoliv to tak nemusí znít, oba jsou ve vztahu opravdu nadevše spokojení. Nejvíc si prý rozumí v názorech na lidi a v hudbě, na obojí mají stejný vkus. Spojuje je i smysl pro humor.

Petra na svém muži nejvíc obdivuje jeho úsměv, on zase její krásu, inteligenci a že je s ní legrace. Svou ženu miluje natolik, že ji doprovází i na různé společenské akce, ačkoliv sám se lidem spíše straní a vyhledává samotu.

Trošku mu ale vadí, že není vnímán jako samostatný člověk a hlavně dobrý kytarista. U většiny lidí se setkává s tím, že ho vnímají hlavně jako manžela Petry.

Zdroje: Blesk, Týden, Region Rozhlas

Autor: Denisa Weisová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články