BK MLADA BOLESLAV
30. 9. 2022 | Zdena Bobková

Zápas rozhodla naše střelecká nemohoucnost, míní obránce Matěj Stříteský

O s t r a v a – Zápas gólmanů. Asi tak by se stručně daly popsat minimálně dvě třetiny zápasu ve Vítkovicích. Jenže třetí přinesla zvrat, branku domácích a naděje i zápas se v tu chvíli Bruslařům sesypaly jako domeček z karet. Skóre vypadá jednoznačně, průběh zápasu to ale vůbec nevystihuje. K mikrofonu jsme přizvali obránce Matěje Stříteského, který jen těžce hledal slova. Jak viděl zápas a co nakonec rozhodlo o tom, že se Bruslaři vrací z Ostravy s prázdnou, si přečtěte v následujícím rozhovoru.

Matěji, zápas dlouho vypadal jako zápas gólmanů. Bylo to tedy o tom, kdo dá první gól?

Ano, určitě. Řekl bych, že jsme celý zápas byli lepší a rozhodlo jejich nahození od modré čáry, které jsme propustili na teč mezi kruhy. To rozhodlo.

Vítkovice měly lepší vstup do utkání a na úvod na vás hodně zatlačily, ale postupem času jste soupeře tlačili vy a měli jste více ze hry. Litujete zpětně, že ta branka mohla padnout právě vám a vše tak mohlo být úplně jinak?

Není to jen o první třetině. Ano, nastoupili na nás, ale byl to velmi krátký časový úsek, kdy jsme měli špatný projev. Pak jsme byli jednoznačně lepší, hráli jsme v útočném pásmu. Neproměnili jsme šance, které jsme ale paradoxně neměli. Vítkovice hrály dobře stažené kolem brány, spoustu střel nám zblokovaly a to, co prošlo ke gólmanovi, viděl. Nikdo tam před ním nestál.

Sám jste řekl, že v zápase jste byli lepším týmem. Kde se tedy podle vás ten zápas zlomil? Byla to ta první třetina, první gól soupeře nebo neproměněné šance?

Ten zlom vidím v tom, že jsme nedali branku. Vítkovicím se podařilo dát gól. Celkem rychle přidaly i druhou branku a my pak hráli power play. Hlavní důvod vidím v naší nemohoucnosti, že jsme se nedokázali prosadit.

Bylo to utkání, které de facto rozhodl jeden gól?

Ano, věřím tomu, že kdybychom my byli produktivnější a jedna z 38 střel by tam propadla, tak bychom dostali větší klid na hokejky, oni by znervózněli. Věřím tomu, že by to vypadalo trochu jinak.

Po tom prvním inkasovaném gólu jako by se vytratil ten klid na vašich hokejkách, bylo tam více nepřesností.

Mohlo se to zdát, byli jsme zaskočení. Nechci říct, že to byla branka z ničeho, ale měli tlak. Pak přišlo nahození a někdo to tam tečoval a Novasovi (Filip Novotný, pozn. red.) to propadlo mezi nohama. Potom už jsme strašně moc chtěli, aby to někdo zlomil. Do poslední vteřiny jsme věřili tomu, že někdo z nás má na hokejce ten gól. Pak už to byla křeč. My se tlačili do útoku, oni do obrany. Bylo to složitý.

Skóre 4:0 vypadá trochu děsivě...

Když někdo uvidí výsledek 4:0, tak si může říct, že jsme sem ani nemuseli jezdit, ale tvrdím si říct, že takových 55 minut jsme byli lepším týmem, hráli jsme víc na puku, v ofenzívní zóně, vytvářili jsme si střelecké příležitosti. Ale naší jedinou slabou stránkou bylo, že jsme byli střelecky impotentní a nedokázali jsme překonat jejich gólmana.

V neděli na boleslavský led zavítá Kladno. Hrajete před domácími fanoušky, navíc doma zůstáváte prozatím nepřekonáni. Bude to výhoda?

Ano. Ale okamžitě bych to zaklepal, abychom to nezakřikli. Naposledy jsme doma otáčeli těžký zápas s Libercem, který jsme naštěstí zvládli, za což jsme moc rádi. Také je fajn, že budeme mít delší volno, jelikož cesta sem do Vítkovic je dlouhá. Jeli jsme sem celý den a vrátíme se pozdě v noci. Bude tam větší prostor na zregenerování a vypilování nějakých situací, které nám v tomto utkání nešly.

Kladno na úvod sezóny hraje velmi dobře, poráží i papírově silnější soupeře. Bude to těžký soupeř a na co je potřeba si dát pozor?

Jak můžeme vidět, tak v této sezóně není lehkého soupeře. Ty týmy jsou strašně vyrovnané, a to i díky té situaci, která se děje ve světě. Spousta hráčů se vrátila, všichni si jsou vědomi, že ten start soutěže je nesmírně důležitý. Ve své podstatě je jedno, kde ty body získáme. Ale nikdo si to nechce nechat utéct a pak něco honit, protože ten stres by byl zase daleko větší. My do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát a chceme se v tabulce udržet co nejvýš. To, že Kladno hraje takhle dobře a poráží silnější soupeře je jedna věc, ale hráli dobře i v minulé sezóně, takže je potřeba je nepodcenit.

Zápas s Rytíři v sobě skrývá i další derby, tentokrát středočeské. Bude potřeba mít na tribunách toho šestého hráče v poli, který vás požene vpřed?

Ano. Samozřejmě nechceme spoléhat na to, že nám to urvou fanoušci, to musíme udělat především my na ledě. Ale fanoušci nám pomohli obrovsky už i v tom zápase s Libercem, kdy nás hnali dopředu. Věřím v to, že je to náš šestý hráč, který nám pomůže a požene nás vpřed.

Děkujeme za rozhovor.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.