Miroslav Horák
30. září 2022 • 13:26

Je Havlát správnou volbou? ANO. Jeho zbraní je skvělá povaha, získal úctu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po přesunu Petra Nedvěda z pozice hlavy národního týmu do role hlavy rodiny, potřebovala reprezentace narychlo sehnat adekvátní náhradu. Někoho, kdo zaujme k hráčům vřelý vztah, a mezi oběma stranami nebude pohřešován silný vzájemný respekt.



Na tuto specifickou pozici nejsou zásadní školy, absolvované semináře a teoretické manažerské poučky. Hledáte figuru, co perfektně zná zákony fungování hokejové kabiny, někoho, kdo nastaví a drží potřebnou linii mezi hráči a hlavním koučem, jeho asistenty.

Jde o budování pověstné chemie, jež je pro dvou až třítýdenní akce naprosto zásadní. Před ní k tomu samozřejmě patří úzká a přímá komunikace s hráči, skauty, agenty, pečlivý monitoring výkonů, zjišťování klíčových (i zákulisních) informací o adeptech startu v elitním českém trikotu. Síť kontaktů má „Márty“ značnou, vždy se hodí.

Co je důležité: vybudoval si úctu všech v branži, jeho zbraní je skvělá povaha, na každé zámořské adrese patřil mezi nejoblíbenější parťáky.

Martin Havlát většinu sezonního času stráví v zámoří, díky tomu mimo jiné odpadnou trable s časovým posunem při styku se sledovanými borci, v neposlední řadě svaz ušetří za náklady na inspekční cesty, což je detail, ale každé malé plus se počítá.

Z druhé strany se hodí, že Havlát k ruce získává Marka Židlického, jenž bude mít dobrý přehled o dění v Evropě, kouč Kari Jalonen tak dostane potřebné informace ve velmi propracovaném balíčku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud