30. září 2022 • 16:00

Jako dítě hrál ve filmu. Teď je trenér Oilers NEJ fešákem mezi kouči NHL

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Málo se ví, že Jay Woodcroft byl v dětství hercem. První roličku si trenér Edmonton Oilers nepamatuje. V roce 1979 účinkoval v kanadském seriálu „The Littlest Hobo“, byly mu tři roky. Sedm let po příběhu o maličkém vandrákovi dostal pár štěků v komedii „Separate Vacations“ (česky Manželská dobrodružství). Po 36 letech ho vyhlásili nejpohlednějším koučem NHL.



Pověz mi, kdo je v zemi nejkrásnější? Na webu gambling.com za pomoci aplikace Program Golden Ratio vyhodnotili tváře všech trenérů NHL. Program poměřuje k výpočtu lidské krásy symetrii obličeje, jeho strukturu a takzvaný „zlatý poměr“, což je měřítko fyzické dokonalosti podle starých Řeků. Je prý vědecky dokázáno, že nejvíc přitahují právě lidé se symetrickou tváří a rysy obličeje. Obvykle to bývá známka, že jsou zdraví a silní.

Největší fešáky mají podle výsledků na střídačce celky v kanadské Alberty a obecně v Pacifické divizi NHL. Trenér Edmontonu Woodcroft dostal nejvyšší známku 9,18 bodu z maximálně deseti možných. Druhý skončil Darryl Sutter z Calgary Flames s hodnocením 8,9, který je zároveň nejatraktivněji vypadajícím koučem po šedesátce. Následují Derek Lalonde (Detroit), John Hynes (Nashville) a Paul Maurice (Florida).

Bruce Boudreau z Vancouveru se umístil v prostředku, byl 16. „Asi se do toho zapojilo hodně slepců,“ rozesmál novináře. O své pozici neměl tušení. Ještě víc ho ohromilo, že vyhrál právě Woodcroft a že Peter Laviolette (Washington) skončil s hodnocením 6,04 v žebříčku krasavců poslední. „Není to ten, koho bych myslel,“ přiznal Boudreau.

„Nejsem moc zběhlý v sociálních sítích, ale pár bývalých hráčů, které jsem trénoval, a někteří kamarádi, jež jsem v životě potkal, to četli a pak si mě dobírali,“ přiznal vítěz Woodcroft. „Myslím, že je dobře, když vás kamarádi drží při zemi. Taky jsme se tomu zasmáli,“ dodal.

Kouč Oilers Jay Woodcroft vyhrál soutěž krásy mezi trenéry NHL
Kouč Oilers Jay Woodcroft vyhrál soutěž krásy mezi trenéry NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud