Růžový muzikál Maminy se dočkal premiéry. Lucie Bílá a její kámošky to na pódiu pořádně rozbalily
Zdroj: herminapress

Růžový muzikál Maminy se dočkal premiéry. Lucie Bílá a její kámošky to na pódiu pořádně rozbalily

Vytvořeno dne 22.09.2022

Divadlo Lucie Bílé premiérově uvedlo muzikál Maminy. Ryze ženský soubor pod vedením režiséra Antonína Procházky celý srpen tvrdě zkoušel a nyní mohly herečky jít před obecenstvo.  

Zpěvačka Markéta Schimmerová Procházková a Markéta Poulíčková v roli Amy stráví většinu představení s těhotenským bříškem. Což Schimmerová, to už mamink a je, ale Poulíčková je bezdětná. Jak se hrálo, když sama nikdy ještě těhotná nebyla? „Udělala jsem si průzkum mezi kolegyněmi - matkami, a ty mi daly školení, jak se s břichem hýbat. Zkoušely jsme od srpna opravdu poctivě každý den. Když mně Lucie Bílá zavolala, že má pro mne roli, byla jsem nadšená. Už od mala jsem snila, že si s Lucií Bílou zazpívám a sen se plní. Hodně mi také pomohla i v době, kdy mi vyhořel dům. Lucie mi nabídla svůj byt, abych měla s přítelem kam složit hlavu. Byla první, která se ozvala,“ usmívala se představitelka prvorodičky Amy Markéta Poulíčková, pro kterou se stalo Divadlo Lucie Bílé domovskou scénou.

Jak Lucie Bílá avizovala, přestože muzikálu vévodí růžová barva, na své si přijdou i chlapi. Možná i proto přišli se svými partnerkami. Do hlediště zasedli Petr Nárožný, Zlata Adamovská, Michal Kavalčík, Pavla Břínková, Karlos Vémola s manželkou Lelou, Lukáš Pavlásek s manželkou, cukrář Josef Maršálek s partnerem a další známé osobnosti.

Prvorodička Amy (Markéta Poulíčková nebo Markéta Schimmerová Procházková), ambiciózní právnička Brooke (Kateřina Pechová, Iva Pazderková nebo Michaela Zemánková), sarkastická matka pěti dětí Barb (Pavlína Ďuriačová nebo Tereza Hálová) a svobodná matka Tina (Lucie Bílá bez alternace). Čtyři maminy se setkávají na předporodním večírku a společně sdílejí strasti i radosti mateřství. Mezi padouchy, se kterými jako superhrdinky dennodenně bojují, totiž nepatří pouze domácí úkoly, školní svačinky a hory špinavého prádla. Mateřství je jízda na emoční horské dráze, kde je narození dítěte teprve začátek… Protože být maminou, to je poslání na celý život!