Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový seriál České Televize OKTOPUS

1. 10. 2022 | Televizní tipy
Česká televize natáčí nový seriál v režii a podle scénáře Jana Pachla. Štáb se poprvé sešel v průběhu letních prázdnin, poslední klapka padne v únoru příštího roku. V hlavních rolích nové detektivky OKTOPUS se představí Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek a Zuzana Stivínová. Každá z třinácti chystaných epizod přinese jeden odložený případ těsně před promlčením, který nedá detektivům spát.

„OKTOPUS bude trochu jiný seriál. Je totiž založený výhradně na odložených případech. Detektivové nevyšetřují aktuální vraždy. A to i mě baví, protože vynecháváme obvyklé prvotní výslechy všech podezřelých."

„Ty už kdysi proběhly a my se v příběhu jednotlivých dílů můžeme víc věnovat psychologii postav. Pro mě tedy něco nového,“ přiznává režisér Jan Pachl, který se současně podílel také na scénáři. Jeho režijní rukopis znají diváci České televize například ze seriálů Cirkus Bukowsky nebo Rapl.

Nový seriál České Televize OKTOPUSDěj nového seriálu se odehrává v kulisách pražské kriminální policie, pod jejímž patronátem vznikl speciální útvar OKTOPUS (Oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S).

Oddělení je týmem jednoho muže, kapitána Dítěte (Miroslav Krobot), o kterém se v kuloárech vypráví řada legend. Případů s expirační dobou dvaceti let má víc než dost, a tak je mu přidělena posila – mladá policistka Fáberová (Marika Šoposká).

„Základem dobrých detektivek je samozřejmě zajímavý případ a pak postava detektiva. Kapitán Dítě se nepere, nestřílí, vlastně ani nenosí pistoli. Nesnáší auta, jezdí vlakem, nebo tramvají. Nikdy se za nikým nehoní, chodí pěšky, svým tempem. Prostě místo svalů používá mozek. Je to velký hráč, který si umí počkat, třeba i na to, až si k němu odložené případy najdou cestu."

„Nejde mu o to zjistit co kolegové v minulosti udělali špatně či co přehlédli, ale o to najít novou okolnost, svědectví nebo indicii, která umožní případ znovu otevřít. Odložené případy jsou pro nás také zajímavé tím, jak se v průběhu doby proměnili svědci, podezřelí, pachatelé a samozřejmě i samotní vyšetřovatelé,“ vysvětluje kreativní producent ČT a spoluautor námětu Josef Viewegh.

Nový seriál České Televize OKTOPUSPostavu kapitána Dítěte nejvýrazněji charakterizuje pověst velkého bouřliváka v soukromém životě. „A to se právě tak úplně neslučuje s jeho služebními povinnostmi a dodržováním všemožných předpisů. S tím má trochu problémy. Jinak je to analytický mozek, který se vždy při vyšetřování nějak uplatní,“ popisuje svou roli herec Miroslav Krobot.

Jeho kolegyni, kapitánku Fáberovou, ztvárňuje Marika Šoposká: „Naše postavy jsou od sebe sice generačně vzdálené, ale v zásadě mají hodně společného. Oba jsou třeba v životě osamocení. A jestli se ptáte na profesní i osobní spolupráci s Mirkem, tak pro mě je naprosto vyhovující. Oba se potřebujeme hodně soustředit na svoje záběry, moc nemluvíme. Dokážeme spolu třeba mlčet dvě hodiny v autě a nepřipadá nám to vůbec divné.“

Pro záběry zázemí sídla pražské policie a útvaru OKTOPUS zvolili filmaři Emauzský areál u Karlova náměstí, v němž sídlí Institut plánování rozvoje hlavního města Prahy. V průběhu několika měsíčního natáčení ovšem štáb využije celou řadu lokací napříč republikou. Závěrečná klapka by měla padnout v únoru.

Odložené případy těsně před promlčením bude vyšetřovat Miroslav

 Krobot a Marika Šoposká v novém seriálu České televize OKTOPUS!!





Zdroj, foto: Česká Televize


Shelly
Chytrá Žena


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový seriál České Televize OKTOPUS:

Nový seriál České Televize OKTOPUS
Nový seriál České Televize OKTOPUS
Nový seriál České Televize OKTOPUS
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
---Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles