Bundesliga - preview 8. kola: Hoffenheim má na dosah třetí místo

30.09.2022, 08:54, aktualizováno 02.10.2022, 09:19
Previews
Pavel Kadeřábek (© AFP)
Hoffenheimu se první část sezony povedla a po reprezentační pauze hodlá pokračovat v ataku pohárových pozic, na půdě Herthy rozhodně nebude bez šancí. Schalke zatím posbíralo šest bodů, jeho nedělní soupeř z Augsburgu na tom není o moc lépe...
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Úvodní kola se v Berlíně nemohly hodnotit pozitivně, každopádně od té doby, co Hertha na půdě Augsburgu uzmula své první vítězství, se poté propracovala k dalším dvěma remízám a načala, leč stále krátkou, tak poměrně sympatickou šňůru bez porážky. Bezpochyby by chtěla v nastoleném trendu pokračovat také proti Hoffenheimu, který se v tabulce nachází v popředí.

Domácí by letos rozhodně nechtěli prožívat ty samé strasti tak jako v minulé sezóně, kdy se o udržení se v Bundeslize rvali až v dodatečné baráži. Zatím se v bezpečí cítit nemůžou, a jestli se hodlají před startem světového šampionátu v Kataru ocitat mimo sestupové pozice, je třeba v pravidelném sbírání bodů pokračovat i nadále. "Čeká nás skutečně velký test," uvědomoval si berlínský lodivod Sandro Schwarz. "Jsme ovšem sebevědomí a hodláme zvítězit," sliboval.

Hosté budou plnit roli opravdu mírného favorita. Výsledkově si počínají určitě lépe než jejich konkurent a reálně si zatím říkají o umístění v top čtyřce. Ze sedmi dosavadních utkání se jim zdařilo čtyřikrát urvat všechny body, naposledy před reprezentační pauzou uhráli plichtu proti Freiburgu. Platí vlastně u nich stejné teze jako u Herthy. Pokud Hoffenheim uchová aktuální konstantní výkonnost, naplní své ambice, čili v jeho případě návrat do evropských pohárů pro následující ročník. "Náš rival je velmi dobrý, když drží míč na svých kopačkách," analyzoval svěřence kouče Andreho Breitenreitera domácí šéf lavičky. "Už nechceme myslet na ztracené body z klání s Leverkusenem či Mohučí. Zajímá nás již pouze výkon proti Hoffenheimu. Ten není v tabulce tam, kde je, jen tak pro nic za nic. Věřím ale, že přeneseme na plac naši práci."
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Uremovič, Kempf, Plattenhardt - Šunjič - Tousart, Serdar - Lukébakio, Kanga, Ejuke
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Akpoguma - Kadeřábek, Geiger, Skov - Prömel, Baumgartner - Rutter, Kramarič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.87 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - FC Augsburg  (neděle 17:30)
Oba soupeři patří mezi kandidáty sestupu a v tuto chvíli se nacházejí v dolních patrech Bundesligy, nicméně na druhou stranu si úplně špatně nevedou. Celek z Gelsenkirchenu po svém brzkém návratu z druhé ligy doposud posbíral šest bodů a patří mu patnáctá příčka. Nyní se pokusí rozšířit své konto proti konkurenčnímu FC, které posbíralo o tři body více a je dvanácté.

Schalke letos utrpělo jeden obrovský debakl s vedoucím Unionem (1:6), jinak ale prohrálo se svými soupeři maximálně o dvě trefy. Na kontě má hned tři nerozhodné výsledky, své jediné dosavadní vítězství zaznamenalo před necelými třemi týdny proti poslední Bochumi (3:1). Těsně před reprezentační přestávkou se prezentovalo dobrým výkonem na půdě favorizovaného Dortmundu, ale i přesto na soupeře nestačilo po výsledku 0:1.

Hostující výběr doposud utrpěl čtyři porážky, na druhou stranu naprosto šokoval dva velké favority na nejvyšší příčky. Hned ve 2. kole si totiž odvezl všechny tři body z Leverkusenu (2:1) a naposledy doma senzačně porazil mistrovský Bayern (1:0). Předtím stejným poměrem zvítězil také v Brémách a teď tak v nedělní dohrávce 8. kola může prodloužit svou vítěznou sérii.

Nadcházející rivalové se spolu naposledy utkali v sezóně 2021/2022 a úspěšnější bylo Schalke, jelikož získalo čtyři body (2:2, 1:0). Hostující lodivod Enrico Maaßen stále nemůže nasadit Dorsche, Oxforda, Bazeeho, Strobla a Uduokhaie, jeho protějšek Frank Kramer postrádá pouze Kaminskiho. "Je to pro nás důležitý zápas, protože se můžeme vzdálit sestupovému pásmu. S Augsburgem očekávám vyrovnanou bitvu a jakákoli maličkost může být zlomová," uvedl Kramer s opatrností v hlase.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Matriciani, van den Berg, Yoshida, Ouwejan - Krauß, Flick - Drexler, T. Mohr - Terodde, Bülter
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, M. Bauer, Gouweleeuw, Iago - Gruezo, Rexhbecaj - Hahn, Demirovič - Niederlechner, M. Beriša
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.71 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RB Lipsko - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Trenér Marco Rose započal angažmá v Lipsku cennou výhrou nad Dortmundem, poté ovšem schytal debakl v Mönchengladbachu. "Roten Bullen" tak dál zůstávají ve spodní polovině tabulky, což proti Bochumi rozhodně hodlají vylepšit. Podceňovaní hosté se však pokusí favorita zaskočit i s novým koučem na lavičce.

Lipsku to i po trenérské rošádě dál skřípe. Zatímco proti Dortmundu se zdálo, že se mužstvo ze Saska přece jen našlo, v Mönchengladbachu dalo na předešlý výkon rychle zapomenout. Moc to RB nejde ani v Lize mistrů, kde nestačili na Šachtar Doněck i Real Madrid.

Roseho mužstvo tak pořád zůstává pod palbou kritiky. "Vždy je třeba počítat s tlakem a hodnocením na základě výkonů. V Bundeslize ani Lize mistrů jsme doposud nezískali dost bodů, nyní jsme povinni tyto výpadky dohnat. Chceme také za každou cenu postoupit v DFB-Pokalu přes Hamburk," sdělil před sobotním zápasem Rose.

Bochum je na tom zkraje ročníku ještě hůř. Celek z Porúří poprvé bodoval až sedmém kole, do té doby vycházela jeho snaha vniveč a jeho manko na další mužstva mezitím narostlo. Proto se VfL pokusí z posledního místa v bundesligové tabulce pozvednou nový trenér Thomas Letsch, jenž se do rodného Německa vrátil z nizozemského Vitesse.

Své začátky v Bochumi hodnotí Letsch pozitivně. "Tým je od začátku otevřený novým nápadům, každý trénink byl zábavný. To je základní předpoklad pro to, aby se nám dařilo i v zápase. Nemám pouze jedenáct možností, mám jich mnohem víc. To je pro trenérský tým příjemné," uvedl kouč, který si soutěžní premiéru v barvách VfL odbyde právě v Lipsku.

Bochum bude v sobotu postrádat brankáře Paula Graveho, obránce Konstantinose Stafylidise s Dominiquem Heintzem a záložníka Takuma Asana. Domácí si pak zřejmě budou muset poradit bez útočníka Yussufa Poulsena.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, A. Diallo, Raum - Kampl, X. Schlager - Szoboszlai, Forsberg - Werner, Nkunku
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Gamboa, Ordec, Oermann, Danilo Soares - Losilla - Osterhage, Stöger - Zoller, Holtmann - P. Hofmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.42 - 13.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Freiburg zatím prochází sezonním programem jako nůž máslem. Klubu se daří v Bundeslize i Evropské lize, v sobotu se ovšem může těšit na pořádnou prověrku. Mainz totiž na SCF v poslední době umí, v probíhajícím ročníku je navíc expertem na venkovní výhry.

Mohučské "Nulapětky" se ze čtyř posledních vzájemných klání radovaly z výhry dvakrát, zbylé dva duely skončily plichtou. Freiburg přesto věří, že po dvou bezbrankových remízách si zase vylepší skóre. "Žádného soupeře se nebojíme. Jsme rádi, že máme soupeře, jinak bychom nemohli hrát," glosoval tradičně k věci mluvící kouč mužstva z Bádenska-Württemberska Christian Streich.

Zatímco Freiburg si na třetím místě v Bundeslize a při průběžném vedení ve skupině G Evropské ligy nemá moc na co stěžovat, Mainz má navzdory pravidelnému sběru bodů z cizích stadionů pořád co zlepšovat. Především výkony v domácím prostředí nevypadají tak, jak by si trenér Bo Svensson představoval.

Freiburgu po zranění oka dál chybí šikovný záložník Roland Sallai. Po zlomenině nártní kůstky se již naopak uzdravil útočník Lucas Höler. Hostům stále schází stoper Alexander Hack, jenž si pořád odpykává trest za červenou kartu, kterou obdžel před třemi týdny v Hoffenheimu. Na marodce "Nullfünfer" zůstávají útočníci Marcus Ingvartsen se Sulimanem Mustaphou, návrat naopak hlásí středopolař Anon Stach s forvardem Jonathanem Burkardtem.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Sildillia, Ginter, Lienhart, Günter - M. Eggestein, Höfler - Doan, Kyereh, Grifo - Gregoritsch
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Tauer, Bell, Leitsch - Widmer, Barreiro, Kohr, Aaron - Stach, Burgzorg - Onisiwo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.55 - 3.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Dortmund s kolínskými "Geißbocke" dlouhodobě udržuje přátelské vztahy, přesto si před necelými dvěma měsíci dovolil zahryznout do jablka sváru. Právě z města nad Rýnem totiž přivedl útočníka, který do té doby patřil mezi opory Kolínských. Zatouží nyní hráči 1. FC po pomstě?

Když se Borussia v létě seznámila s tím, že její nový forvard Sébastien Haller bude po operaci zhoubného nádoru několik měsíců chybět, kvapně hledala náhradu. Nakonec se představitelé "Schwarzgelben" zakoukali do Anthonyho Modesteho, jenž měl za sebou mimořádně povedenou sezonu v Kölnu. Francouzský fotbalista nad nabídkou z Dortmundu dlouho neváhal a přestěhoval se o pár kilometrů směrem na severovýchod.

Svým rozhodnutím nicméně popudil příznivce Geißbocke. Těm vadilo především to, že si Modeste ani nevzpomněl na to, jak u "Effzeh" našel útočiště v nelehkých dobách své kariéry. Z Modesteho konání zkrátka nevyzařoval žádný vděk vůči někdejšímu zaměstnavateli. Mnozí se navíc obávali toho, jak se 1. FC bez elitního střelce povede.

Po sedmi bundesligových kolech však můžeme říct, že Kolín už Modesteho odchod tolik neoplakává. Drží se ve středu tabulky na dostřel těm nejlepším a žezlo upuštěné prchajícím kanonýrem převzali jiní - například Florian Kainz, Dejan Ljubičić nebo stále se lepšící Linton Maina.

Ani trenér Steffen Baumgart si ze ztráty Modesteho těžkou hlavu nedělá. "Dostáváme se do podobného počtu šancí, máme podobný počet přihrávek. To se v této sezoně nezměnilo. Tony (Modeste, pozn. redakce) si možná v minulé sezoně vedl o něco lépe. Teď ale máme Steffena Tiggese a Floriana Dietze, kteří se postupně zlepšují," uvedl lodivod Effzeh.

Zatímco Köln si na hru bez bývalé opory poměrně rychlé zvyká, Modeste se v novém působišti zatím spíš hledá. V osmi zápasech si na své konto připsal jediný gól. I proto útok Dortmundu patří mezi celky nacházejícími se v popředí bundesligové tabulky spíše k těm průměrným. Pro Borussii je nicméně důležité to, že ve většině střetnutí se jí daří vítězit. V Bundeslize tak nestačí pouze na překvapivého lídra z Berlína.

Před reprezentační pauzou si Dortmund poradil v derby se Schalke, což do mužstva pochopitelně vlilo pozitivní energii. "Jsem si jistý, že i v sobotu předvedeme dobrý výkon. Díky němu budeme mít velkou šanci vyhrát zápas," prohlásil kouč BVB Edin Terzic.

Do Kolína s Borussií nevyrazí zranění brankář Gregor Kobel, obránce Mateu Morey, záložníci Mahmoud Dahoud s Giovannim Reynou, Marcem Reusem a Jamiem Bynoem-Gittensem a již zméněný Haller. Na straně domácích by se poprvé po dvouměsíční pauze mohl představit útočník Mark Uth.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Hübers, Hector - Ljubičić, Skhiri - Thielmann, Kainz - Tigges, Adamyan
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
A. Meyer - M. Wolf, Süle, Hummels, Guerreiro - Can, Bellingham - Adeyemi, Brandt, Malen - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.87 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - Union Berlín  (sobota 15:30)
Je jasné, že taková pohádka, jakou nyní prožívají v hlavní německé metropoli, se před startem sezóny napříč bundesligovými experty rozhodně nepsala. Je otázkou, jestli i po reprezentační přestávce přijdou na řadu také další kapitoly. Union teď bude hájit svou první pozici na půdě Eintrachtu, který se po sedmi odehraných kolech nacházel v tabulce na solidní sedmé příčce.

Jako jediný celek německé nejvyšší soutěže Die Eisernen neprohráli. Pět výher do této chvíle vykázal už jen rovněž druhý Dortmund. Čtyři inkasované branky jsou oním nejmenším číslem v rámci sumárních ligových defenzivních statistik a patnáct vstřelených gólů naopak druhým nejvyšším v souvislosti těch ofenzivních. Více přesných zásahů zaznamenal už pouze Bayern.

Berlínský soubor bude rozhodně pod větším drobnohledem, než na jaký byl doposud zvyklý. Jestli hodlá ještě na nejvyšším stupínku pobýt, klíčové pro něj asi bude vypořádat se s možná pro něj zcela neznámým tlakem. "Frankfurt vyhrál třikrát v minulých čtyřech bundesligových utkáních. Navíc se mu daří často skórovat," uvědomoval si hostující stratég Urs Fischer před cestou do Hesenska. "Jeho tým je velmi zajímavou směsicí zkušených hráčů, těch rychlých a těch, co jsou po individuální stránce velmi dobří. Musíme proto být velice opatrní," varoval.

Domácí by bezpochyby měli začít vylepšovat svou bilanci před vlastními fanoušky. Ze čtyř případů v Deutsche Bank Parku vyhráli jen jednou, přitom v Lize mistrů padli se Sportingem. Paradoxně urvali více bodů na cizích hřištích než na tom svém. "Union působí chytře," říkal frankfurtský lodivod Oliver Glasner. "Má opravdu skvělého trenéra, jeho podpis je na celé hře jednoznačně vidět. Je hodně kompaktní, v tomto ohledu je jedním z nejlepších vůbec," mínil.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, Ndicka - Jakič, Rode, Sow, Knauff - Kamada, Götze - Kolo Muani
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Baumgartl, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, Khedira, Ryerson - Thorsby, Haberer - Siebatcheu, Becker
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.40 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Předloni skončil Wolfsburg v bundesligové tabulce na čtvrtém místě, loni ovšem paběrkoval v její dolní polovině a letos si svou reputaci rozhodně nevylepšuje. Ani Stuttgart si přitom od startu sezóny nemůže vesele pobrukovat, jak skvělou práci odvádí, a tak je logické, že se oba celky nacházejí na červených příčkách. Po reprezentační přestávce teď narazí právě na sebe.

Nutno říci, že družina trenéra Pellegrina Matarazza na první pohled rozhodně nevykazuje tak špatné výsledky, jak by mohl naznačovat onen aktuální bodový sumář. Vždyť dosud prohrál jen dvakrát, remízu například uhrál s Lipskem nebo Bayernem. Absence jakéhokoli vítězství ale představuje onu největší překážku, proč je Stuttgart posazený na spodních patrech pořadí.

Rovněž Wolfsburg by se rád z pásma sestupu vyhrabal co nejrychleji nahoru. Porazit tohoto soka nebude dle současných statistik VfB jednoduchým úkolem, na druhou stranu si možná onu lepší příležitost k zisku potřebného úspěchu přát nemůže. Minimálně by se mělo jednat o vyrovnané měření sil. "Víme, jaké má Stuttgart silné stránky, ale také doufáme, že využijeme jeho slabin," povídal domácí stratég Niko Kovač. "Situaci nebereme na lehkou váhu, nyní se jedná o souboj sedmnáctého se šestnáctým. Musíme cílit na tři body. Budou pro nás důležité."
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Lacroix, van de Ven, Paulo Otávio - Svanberg, Arnold - Wimmer, Waldschmidt, Kamiňski - Omar Marmúš
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Katompa Mvumpa, Karazor, Sosa - Endo, Ahamada - Guirassy, Tiago Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.30 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Mönchengladbach v úvodních sedmi bundesligových kolech podstoupil poměrně náročný los. A zvládl ho opravdu velmi slušně. Byla by tak pro něj velká škoda, kdyby s papírově slabšími soky kazil svou současnou bilanci jediné porážky a nestoupal tabulkou ještě výše. Brémy jsou však celkem, který si doposud také nepočínal špatně, a rovněž na ligové favority uměl vyzrát.

Hoffenheim, Bayern i Freiburg byly před reprezentační pauzou v průběžném pořadí lepší než Borussia. A právě se všemi těmito konkurenty dovedla bodovat. Když navíc připomeneme, že doma lehce skolila taktéž ambiciózní Lipsko, nedá se hodnotit její vstup do této sezóny jinak než pozitivně. Zatím našla přemožitele jedinkrát, zkraje září na domácím hřišti proti Mohuči.

Ani Werder se od svého návratu na nejvyšší level každopádně nemá vůbec za co stydět. Devět získaných bodů mu určuje současné postavení v poklidném středu tabulky, který by ve finále chtěl udržovat i z dlouhodobého hlediska. A také on si stačil vyšlápnout na rivaly, kteří mají rozhodně daleko větší ambice. Po parádním obratu skolil Dortmund, naposledy uhrál plichtu na půdě Leverkusenu. Trochu každopádně jeho celkové vystoupení v Bundeslize ničí bilance před vlastními fanoušky, jimž zatím ze tří případů nenabídl vítězství. "Tuhle skutečnost však v hlavách nemáme," sliboval domácí stratég Ole Werner. "Prostě se jenom vždycky snažíme podat co nejlepší výkon. Jsem velmi spokojený, jak se celá naše situace vyvíjí, a když se na naše domácí duely podíváte podrobněji, za žádnou cenu jsme nehráli hůře než venku," dodal.

Pro Brémy nepředstavuje mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska vyloženě oblíbeného soka. Hostující lodivod Daniel Farke určitě nechce být tím, kdo bude podepsaný pod první porážku Mönchengladbachu od roku 2015. Od té doby si v jedenácti střetnutích s Werderem pokaždé došel alespoň pro nerozhodný výsledek. "Náš protivník má dobře nastavenou strukturu hry a tou se jasně řídí. Navenek vypadá, že hraje odzadu, má ale nesmírnou kvalitu," mínil Werner.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Stark, Veljkovič, Friedl - Weiser, Gross, Jung - Schmid, Gruev - Füllkrug, Ducksch
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Scally, Friedrich, Elvedi, ben Sebajní - Weigl, Koné - Hofmann, Kramer, Stindl - Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.95 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Očekávaně Bayern sbíral bundesligové body na samém začátku sezóny. Jenomže pak přišla na řadu série neúspěchů, kterou v Mnichově dlouho nepamatují. V posledních čtyřech kolech z možných dvanácti bodů urvali domácí jen tři a najednou na vedoucí příčku ztrácejí pět. Teď na jejich půdu zavítá Leverkusen, který hledá sám sebe a zaostává též za svými očekáváními.

Pro výběr Stern des Südens je obhajoba ligového prvenství jednoznačnou prioritou. A oproti svému protivníkovi má aspoň tu výhodu, že svým cílům není vzdálený na míle daleko. Akorát vážně stěží bude moci dosáhnout na nejvyšší mety, pokud odvede podobně mdlý výkon, jako například před reprezentační přestávkou v bavorském derby na půdě Augsburgu. Právě tenhle sok mu totiž připravil vůbec první porážku v sezóně, která vlastně jen potrhla skutečnost, že se Bayern nenachází ani náhodou v optimálním rozpoložení. Minimálně v útoku již nepůsobí tak dominantním a nebezpečným dojmem, přitom zkraje ročníku sázel jeden gól za druhým.

A jestliže se zprvu zdálo, že odchod forvarda Roberta Lewandowského nezamává prakticky nijak s efektivitou a produktivitou družiny kouče Juliana Nagelsmanna, pak předešlé týdny asi mohou ukazovat spíše pravý opak. Na druhou stranu třeba na poli Ligy mistrů si počíná více než dobře, v duelech s Interem i Barcelonou neměla potíže dokráčet k vítězství. "Každý ví, že je potřeba šlápnout na plyn," uvědomoval si bavorský stratég. "Vždycky se musíte za takové situace ptát hlavně sám sebe. Není zapotřebí měnit úplně všechno. Potenciál, který máme, vás nutí dívat se na budoucnost v pozitivním slova smyslu. Ještě máme v rukávu pár trumfů, které jsme dosud neukázali. V pátek tak uvidíte úplně jiný tým. A to ten vítězný," slíbil fanouškům.

Bayer byl pasován před začátkem tohoto období do role žhavého kandidáta na zisk předních pozic v tabulce. Mnoho odborníků mu i přidělovalo status toho, kdo se může zapojit i do bojů o titul, pokud by právě Bayern z dlouhodobého hlediska nedokázal udržet vysoký prim, jakým se prezentoval v minulosti a jakým vládl suverénně německé fotbalové scéně. Aktuálně je ale Die Werkself těsně nad hranicí sestupového pásma, tedy na patnáctém místě. "V Mnichově je důležité být velmi zapálený," povídal před papírově asi nejsložitější zkouškou vůbec Gerardo Seoane, trenér Leverkusenu. "Musíme být stoprocentně ochotní čelit a bránit tuhle vysokou kvalitu soupeře. Také je však klíčové zůstat odvážný, snažit se hrát vlastní hru, když budeme držet míč. Využívat musíme taktéž ty prostory, které nám Bayern nabídne, když bude útočit."
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - Musiala, Sané - Müller, Mané
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba - Frimpong, Andrich, Demirbay, Hincapié - Diaby, Hudson-Odoi - Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.87 - 8.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín752015:417
2.Borussia Dortmund75029:715
3.SC Freiburg742110:514
4.TSG Hoffenheim741212:713
5.Bayern Mnichov733119:612
6.Borussia Mönchengladbach733110:512
7.Eintracht Frankfurt732214:1311
8.1. FSV Mainz 0573227:1011
9.1. FC Köln724111:810
10.Werder Brémy723213:129
11.FC Augsburg73045:109
12.RB Lipsko72239:128
13.Hertha BSC71337:96
14.Schalke 0471338:146
15.Bayer Leverkusen71249:125
16.VfB Stuttgart70527:105
17.VfL Wolfsburg71245:125
18.VfL Bochum70165:191

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak co chytne se už Bayern nebo bude uřadovat zlatý míč?

Reagovat
jack_donaghy

trochu mi unika preco hra Sabitzer miesto Gretzku

Reagovat
Bastaron

Šetří na Plzeň.

Reagovat
db18

Leon měl covid a trénuje teprv asi tři dny... (to samé Neuer, ale u gólmana to tolik nevadí)

Reagovat
jack_donaghy

toto je to, co mi unikalo

Reagovat
andrew96

Neskutečný Königsdörffer.

Jezdili fanoušci HSV v takovém počtu do Hannoveru i v 1. BL?

Reagovat
Rudnevs

Pocty presne neviem, ale je to dost mozne. Hannover a HSV maju druzbu, to je pre fans vzdy zaujimavy zapas, oba tabory pocas zapasov zborovo vykrikuju HSV (aj Hannover je hsv, lebo Hannoveranischer Sportverein).

Reagovat
andrew96

Ale stejně si nevybavuji, že by navzdory družbě a vzdálenosti jezdilo tolik fans HSV. Jestli je to teď postavením týmů v tabulce, na rozdíl od 1. BL jsou oba kluby v 2. BL tahouny i z historického významu. Ale možná je to jen má dojmologie, způsobená i tím, že jsem si hannoverskou arénu nikdy moc neoblíbil. Ostatně s úpadkem po éře Slomky bývala zcela zaplněná míň a míň.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

A já si říkal, jak je možné, že hosté výrazně překřiknou domácí Teď už je mi to jasné

Reagovat
Bastaron

To je jak dresy As Řím z pár let zpátky.

Reagovat
Selänne

Dresy od Nike byly naprostým skvostem.

Reagovat
Salfovic

Já vůbec nechápu, jak na téhle úrovni může mít někdo tak srandovní obranu jako Leve

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodili penize za zakriknutyho kluka z Ivancic...

Reagovat
JacoBee

To s tím nic nemá. Ty drobný za nej opravdu nemohou za špatnou obranu

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Nedokazali nahradit dvojicky. Hraci, co prisli, maju sice talent, ale väcsinou pred Leverkusenom nemali na profi urovni odkopane mnoho, chcelo by to niekoho, kto ma na svojom konte aspon nejaku tu sezonu v bundeslige. Taky Lienhart z Freiburgu napriklad. Druha moznost je, ze zlyhava system a tym padom trener. Mozno aj kombinacia oboch moznosti. Tazko povedat.

Reagovat
Salfovic

Ví se, kdy by se měl vrátit Wirtz ?

Reagovat
db18

teď by se někdy měl pomalu začít zapojovat do týmového tréninku

Reagovat
JacoBee

Bez nej je ta kreativita nulová. Horší až odejde. Pak se nedá “čekat až se vrátí a snad se to zlepší”

Reagovat
Seydou Doumbia

tak až odejde tak mohou mít někoho jnýho za něj, jako tehda u havertze

Reagovat
db18

Půjde Bayer po Tuchelovi?

Reagovat
Salfovic

To by pro něj asi nebylo moc lákavé angažmá.

Reagovat
andrew96

By sis oddychl co?

Reagovat
JFT97

Sadio

Reagovat
JFT97

tpc ten kluk ten moncl

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Coutinho10

ten byl ukazkovej

Reagovat
Salfovic

Karius > Hradecký.

Reagovat
db18

Reagovat
Rothbard

Jak hráli Hložek a Schick?

Reagovat
Bastaron

Schick kromě pár udržených nákopů na půlce nic neměl, protože Bayer se nedostával vůbec do útoku.

Reagovat
johnn

Hradecky čistá katastrofa

Reagovat
andrew96

Hübers se hloupě nechal pár souboji s Modestem rozhodit a od té doby hraje bídný zápas.

Brandt Přesně takový, jaký od začátku sezony je, přicházel do BVB.

Reagovat
c_core

Co to předvádí obrana Gladbachu

Reagovat
c_core

Celkem by mě zajímalo vyjádření Kramera, proč nenasazuje Zalazara v základu. Za mě nepochopitelné

Reagovat
c_core

Škoda van den Berga. Celkem se začínal rozehrávat. Rozhodně hráč se kterým jsem problém neměl. To nevypadalo vůbec hezky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele