ZOO: Marek si přiznal pravdu – miluje Viky

ZOO: Marek si přiznal pravdu – miluje Viky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zprvu nevinná lež o vztahu Viky Janečkové s Markem Roklem v seriálu ZOO s postupem času víc a víc zamotala nejen osudy jednotlivých postav, ale také jejich vzájemnými city. Jak se nyní Marek vlastně cítí? Je pro něj Viky stále jen kamarádkou?

Marek Rokl a Viky Janečková tvořili již od začátku dvojici nejlepších kamarádů, kteří o sobě navzájem ví prakticky vše. Jejich přátelství trvá již řadu let, a společně tak sdílí informace o svých pocitech, láskách i problémech. Dalo by se říci, že spolu mají tak vřelé vztahy, že by jim mohl každý závidět.

Marek tak například Viky několikrát pomohl v situaci, kdy měla finanční problémy kvůli soudním sporům se svým bývalým přítelem a kolegou Kamilem. Viky si je této velkorysé služby vědoma, a proto na oplátku Markovi často vypomáhá v jeho baru, kde pod přezdívkou Lady X vystupuje jako zpěvačka, čímž do podniku láká převážně mužské osazenstvo.

Občas se v jejich přátelství vyskytly drobné spory. Ty největší se týkaly zejména Markova vztahu s Mínou, která si s Viky tak úplně nesedla. Viky se pak dlouhodobě snažila Marka přesvědčit, že jej Mína pouze využívá a že ho po jejím boku nečeká nic dobrého. Marek o tom nechce vůbec slyšet, ale ve finále se ukáže, že měla Viky celou dobu pravdu. Mína jej podvádí a také z něj pravidelně tahá peníze pod záminkou, že je dává své matce v nelehké finanční situaci. Nakonec se tedy ti dva rozejdou a Marek se Viky omluví, že jí tak dlouho oponoval.

Ve finále se tak dvojici doposud dařilo problémy rychle vyřešit a bez větších následků i překonat. Nebyl by to ale seriál ZOO, aby se i toto pevné přátelství bylo nuceno otřást v základech. A nestalo se tak nijak jinak než přes lásku. Ta začala nejprve téměř nevinně. A prsty v tom měla – tak jako v řadě jiných potíží – lež. Viky se v rámci svého neustálého boje o pozornost soudce Petra Kříže rozhodne vymyslet si, že s Markem začala chodit.

Budoucnost přátelství či lásky mezi Viky a Markem zůstává zatím neznámá, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Postupně tak třeba musí před Petrem rozjet líbací akci, aby jejich imaginární vztah působil alespoň trochu přesvědčivě. Nebo se se soudcem a jeho novou známostí sejdou na dvojitém rande, na kterém vypráví veselé příběhy ze svého mládí.

Vše by bylo v pořádku, kdyby však u Marka nedošlo k emoční bouři, a díky intimním kontaktům s Viky se do ní postupně zamiluje. Viky jeho city odhalí a v rámci snahy o zachování dobrých vztahů se začne Markovi vyhýbat. Ten moc neví, jak se k celé situaci postavit. Na jednu stranu také nechce o Viky jako kamarádku přijít, na druhou by však rád věděl, na čem teď vlastně spolu jsou.

Budoucnost přátelství či lásky mezi Viky a Markem tak zůstává zatím neznámá. Situaci trochu komplikuje to, že je Viky těhotná, a dítě je právě Petrovo. Může se tak na první dojem zdát, že právě tato dvojice nakonec skončí spolu. Markovo vzplanutí lásky však může ještě vše zamotat. Je však jisté, že s odchodem Evy Burešové z natáčení seriálu se odpovědí na tyto otázky dočkáme pravděpodobně brzy.

Zdroj článku:
  • Autorský text