Obchodní akademie v Teplicích slaví 100 let. Absolvoval zde i bojový letec František Fajtl
Historická vozidla připomínají výročí 100 let. Foto: Ústecký kraj
Teplice

Teplice - Obchodní akademie v Teplicích, která je součástí zdejší Hotelové školy, Obchodní akademie a Střední průmyslové školy, slaví v těchto dnech krásné kulaté výročí 100 let od svého založení. Škola byla založena v roce 1922 jako první česká obchodní akademie na severu Čech. Mezi její nejvýznamnější absolventy patří generálporučík František Fajtl, který za druhé světové války bojoval v Británii v řadách Royal Air Force.

„Gratuluji Obchodní akademii k tomuto kulatému výročí. Školu netvoří pouze budovy, ale především její žáci a pedagogové. Proto bych právě jim chtěl popřát, aby si oslavy užili. Vaše škola patří mezi ty nejlepší školy našeho regionu, má bohatou historii, díky vám i skvělou budoucnost a navíc je krásnou dominantou Teplic," popřál k výročí 100 let škole hejtman Jan Schiller.

Mezi významnými hosty nechyběly ani krajská radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková spolu s předsedkyní krajského výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenkou Vachkovou.

Bohatý program v rámci jubilejních oslav, který si připravili pedagogové i žáci školy, je určený nejen pro bývalé absolventy a pedagogy, ale rovněž pro širokou veřejnost. V sobotu 1. října můžete školu navštívit s celou rodinou, prohlédnout si tematicky zdobené třídy a vystoupit na věž, ze které je výhled do širokého okolí Teplicka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru