Bývalá primátorka Adriana Krnáčová přišla kvůli rakovině prsu o partnera. Teď už je připravená na všechno

od Denisa Weisová
2 minuty čtení
adriana krnacova
Zdroj: Profimedia

Bývalá primátorka města Praha, politička Adriana Krnáčová, sice vystupovala v politice jako velmi silná a sebevědomá žena, kterou nemůže v životě nikdy nic zaskočit, v osobním životě ale přišly chvíle, kdy si nebyla jistá zítřkem. Bylo to období od dubna do října před dvěma lety, kdy si prošla zákeřnou rakovinou prsu. Jako každého, kdo zažil podobnou zkušenost, ji nemoc zahnala do úzkých.

Po zjištění se cítila hrozně

O svém zdravotním stavu se dozvěděla nedlouho potom, co ukončila politickou kariéru. O okamžicích, kdy se její dosavadní život obrátil vzhůru nohama, promluvila v talkshow Na kafeečko, a to velmi detailně.

„Já byla tak v šoku. Jak je možné, že někdo, kdo se normálně zdravě stravuje, sportuje, nepije, nekouří, prostě drží zdravý životní styl, najednou dostane tuto diagnózu? Měla jsem stažený krk, nemoha jsem polykat, netušila jsem, co bude. Až postupně jsem si uvědomila, že je to na mně a musím začít pracovat se sebou – se svým vnitřkem, se svými pocity, se svou hlavou, a byl to postupný proces,“ svěřila se.

Měla sice děti, v té době ale už dospělé, takže se jí alespoň vyhnula starost o to, co by bylo, kdyby její léčba neměla zdárný konec. Přesto bylo pro ni velmi těžké jim o situaci říct, rozhodla se tedy oznámit to pouze nejstarší dceři. Ta pak dostala za úkol sdělit to ostatním dvěma synům.

Prošla si klasickými fázemi člověka, který zjistí, že trpí smrtelnou chorobou. Neschopnost si přiznat pravdu, odmítání, postupné smiřování, a nakonec okamžik, kdy člověk začne s osudem bojovat.

Nemoc jí sebrala nejenom partnera

Jakožto nekuřačka, která se snaží žít zdravým životním stylem, přisuzuje svou chorobu hlavně práci a s ní spojeným stresem. „Tělo prostě nechtělo být v tom prostředí. Já ho nutila, a nakonec zareagovalo tímto způsobem,“ viní ze svých potíží politické prostředí.

Nemoc se prozatím podařilo zlikvidovat, ačkoliv je stále v pětileté kontrolní době. Přišla ale o jeden prs, což pro ni ze začátku také bylo jako pro ženu složité přijmout. Rozhodla se proto, že v budoucnosti určitě podstoupí plastickou operaci.

Prs ale nebyl to jediné, co jí těžké období ze života vzalo. Opustil ji také partner, který její zdravotní stav natolik špatně nesl, že se rozhodl raději odejít. K tomu se ale rozhodla veřejně nevyjadřovat.

Jako přeživší nemoci, ačkoliv stále nemá na sto procent vyhráno, si je ale jistá, že jí rakovina do života i mnoho dala. Schopnost smiřovat se se situacemi a to, že už nemá takový strach ze smrti. Je prý už připravená na všechno.

Zdroje: iDNES, magazín Lifee

Autor: Denisa Weisová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články