bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hlavní cíl Winnipegu? Okamžitý návrat do play-off. Chci, aby tahle organizace vítězila, hlásí Scheifele

1. října 2022, 16:00

Jan Spurný

Loňskou sezonu může Winnipeg hodnotit jako neúspěch. Po čtyřech účastech ve vyřazovací části v řadě se klub z jihu Kanady do play-off neprobojoval, scházelo mu osm bodů. V létě vedení sáhlo k zásadní změně a najalo nového hlavního trenéra Ricka Bownesse. Jádro týmu ale pomalu stárne a hráči cítí, že letos musí zabrat, pokud chtějí pomýšlet na ty nejvyšší příčky.

Pro lepší představu – po nadcházející sezoně by se volnými hráči mohli stát útočníci Nikolaj Ehlers a Mason Appleton a také obránci Neal Pionk a Nate Schmidt. Po té další jsou na řadě Blake Wheeler, Brenden Dillon, Dylan DeMelo, brankář Connor Hellebuyck a také Mark Scheifele.

„V týmu máme spoustu fantastických hráčů. Naše první dvě útočné lajny jsou jako dynamit. Je tu hodně šikovných hokejistů, kteří umí dát gól, máme skvělou obranu a jedny z nejlepších gólmanů v lize. Takže jednotlivé části jsou k dispozici a jde jen o to, abychom je správně propojili,“ věří v sílu svého týmu právě Scheifele.

Do blížícího se ročníku jdou Jets s novým impulsem v podobě kouče Ricka Bownesse. Ten už v týmu provedl jednu poměrně zásadní a pro leckoho, včetně samotných hráčů, šokující změnu – zkušenému útočníkovi Blaku Wheelerovi sebral céčko na dresu a rozhodl, že Winnipeg začne sezonu bez kapitána. Hráči letos mají podle Scheifeleho velká očekávání. „Všichni se těšíme na nový start s novými trenéry, novými myšlenkami, novým systémem, novou strukturou a tak dále.“

Devětadvacetiletý forvard se krátce vrátil také k minulé sezoně, kterou popsal jako horskou dráhu. „Byly tam chvíle, kdy jsem byl se svou hrou opravdu spokojený a naopak chvíle, kdy mi to moc nešlo… Na začátku roku jsem si prošel nákazou koronavirem a dva týdny jsem nebyl na ledě. Byl to jeden z těch roků, kdy každou chvíli udeří nepřízeň osudu. Proto se opravdu těším na nový začátek.“

Kanadský střelec ostatně v NHL jiný tým než Jets nevyzkoušel. Působí v něm už od roku 2011, kdy klub prošel kompletním restartem a přesunul své působiště právě do Winnipegu. „Chci, aby tahle organizace vítězila. Chci, aby bylo slyšet, jak moc mi na ní záleží, jak moc mi záleží na týmu i na spoluhráčích v kabině a že jediné, co chci, je vyhrávat.“

Ambicemi vítězit a ideálně se vrátit do play-off se netají ani zástupci vedení a další hokejisté Winnipegu. Nový ročník Jets začíná v noci ze 14. na 15. října, kdy v domácím Canada Life Centre vyzvou Rangers. Podaří se jim napravit loňský neúspěch a zažijí tak opět atmosféru bojů o Stanley Cup?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.