„Jelo se mi líp, bylo to znát, že už mám v terénu něco za sebou,“ říkal spokojeně Michael Boroš. Společně s týmovým kolegou a také původně cyklokrosařem Adamem Ťoupalíkem odjeli už ve druhém okruhu Šimonu Vaníčkovi (ČEZ Tábor) a svůj náskok navyšovali. Julian Siemons, mladý Belgičan, který Boroše proháněl v Holých Vrších, tentokrát zaostal víc.

„Měl nějaké problémy po startu a musel to sám dojíždět, co jsem pak slyšel. My jsme na nic nečekali. Pořád jsme se s Adamem točili, v předposledním kole mu asi trošku došlo, bolela ho taky záda, tak jsem to dojel sám,“ dodal. V cíli měl náskok 23 vteřin, Siemons zůstal ještě další minutu zpět třetí, ale dotáhl se až ze třetí desítky pořadí. Jelo se za sucha na hodně rychlé, i když náročné trati – okruh měl 2600 metrů, déšť se spustil až po vyhlášení výsledků.

Plný počet deseti kol odjelo jen patnáct mužů, šestý byl polský biker Marek Konwa (UKS Krupiňski Suszec), jedenáctý 39letý Ondřej Zelený, za ním pak bikeři v pořadí Josef Jelínek (Cyklostar/Head/Pirelli), Jan Rajchart a Jan Škarnitzl (oba Gapp system/Kolofix). Juniorům vládl opět Václav Ježek mladší (Brilon Mladá Boleslav).

loading...

Boroš teď letí na dva týdny do Ameriky, což ve spolupráci s týmem plánoval už od jara. Čekají ho tam dva světové poháry a dva Americké poháry. Veze si vlastní speciál Ridley a na místě bude mít k dispozici amerického mechanika. „Už jsem tam závodil a tak vím, do čeho jdu. Jsem rád, že se to podařilo takhle připravit. Chci se tam porvat o co nejlepší umístění a vrátit se do top desítky ve světovém poháru, na který se budu naplno soustředit. Věřím, že to půjde,“ těší se.

Maďarská vicemistryně světa Kata Blanka Vas tentokrát vyhrála jen o 41 vteřin, ale měla dva defekty. Kristýna Zemanová (Brilon Mladá Boleslav) získala další slušné druhé místo ještě ve spurtu před Belgičankou Laurou Verdonschot (De ceuster bonache). O minutu za nimi dojela bikerka Jitka Čábelická (Gapp system/Kolofix), pak veteránka Pavla Havlíková (Lawi).

„Dneska to bylo úplně něco jiného, příznivé počasí a hodně rychlý závod. Ale bojovala jsem trochu sama se sebou. Na startu jsem zaspala a musela dojíždět. Čtyřicet vteřin na Maďarku není snad tak špatné. S Verdonschot jsme se přetahovaly celý závod, obě jsme měly silnější a slabší místa a vzájemně se dojížděly. Vsadila jsem na to, že na louce nahoru ji setřesu, ale dotáhla se a podařilo se mi udělat mezírku až ve sjezdu. Bojovaly jsme opravdu až do cíle," řekla Kristýna Zemanová. Obě nejlepší jezdí ještě kategorii do 23 let, stejně jako devátá Kateřina Hladíková (Brilon). Nejlepší juniorka Viktória Chladoňová ze Slovenska (Climberg sport Trenčín) byla šestá.

Další český pohár C2 se jede příští sobotu v Jičíně. 

Kompletní výsledky