InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mezi hráči a fanoušky. Pár perliček z hokeje Tábor - Řisuty

Jakub Suchánek zpátky doma.  , Autor: L. Kolářová

Jakub Suchánek zpátky doma.     Autor: L. Kolářová

TÁBOR - Vypadá to, že Táboráci letos budou chodit na dobrý hokej a atraktivní zápasy. Nenudili se rozhodně ani v sobotu, kdy s přibývajícím skóre přibývaly i tresty a celkem jich sudí udělili dvacet - třináct táborským hráčům a sedm soupeřům z Řisut. Z toho jich dvanáct padlo v poslední třetině, kdy se soupeř za stavu 0:5 usilovně snažil už jen aspoň o čestný zásah do Dvořákovy branky. Táborští beci to ale urputně odmítali, až jednu chvíli seděli na trestné lavici čtyři hráči.

 

Trest 5 plus do konce utkání dostali v 58. minutě za bitku domácí Lukáš Kříž a řisutský Sebastian Janda, který byl na ledě nápadný dlouhými vlasy, ale i aktivitou. Najednou byli v sobě a Kříž vypadal, jako když prošel boxerskou průpravou. Do nemocnice nikoho z rivalů neodvezli, takže měl po zápase humor: "To k hokeji patří. Loni jsem v klubu vyhrál statistiku trestných minut, tak letos asi budu zas kandidát na prvenství. Zbytečně jsem se ale nepral, to on se tvářil, že se chce prát!" 

Jednu nemocniční dohru zápas pro kohouty měl, ale ta se netýkala téhle šarvátky. Na ošetření odjel útočník Severa se zraněním oka. Tak snad bude v pořádku. 

Golman má zaplatit

Golman Tadeáš Dvořák podal v brance výborný výkon. Pochytal 33 střel, ale obdiv si zaslouží i jeho kolega na protější straně hřiště, slovenský brankař Řisut Filip Šubrt, na kterého šlo 56 střel! Dvořák dostal důvěru trenérské dvojice Bělohlav - Kutlák, protože golmanská jednička Gába je zraněný. "Kdo půjde do branky se dozvídáme den předem," řekl a dodal, že spí i po takové informace úplně v klidu. A neřeší ani životosprávu. "Dřív jsem to víc hlídal, teď si dám klidně i řízek," prohlásil. K závěrečnému náporu, kdy před jeho brankou úřadovali jen tři obránci, řekl: "Doufal jsem, že už to udržíme." Myslel čisté konto, za které teď něco přispěje do týmové pokladny. Golman tvrdil, že se mají podílet i obránci, ale to odmítal Jakub Suchánek. "Platí jen golman!," tvrdil, ale nemohl se rozpomenout, kolik. Prý se sazby spolu s celostátní inflací na tuto sezonu navyšovaly. 

Osobní fanoušek Kuby Suchánka

Jakub Suchánek, který se do Tábora vrátil po působení v Jihlavě, budějovickém Motoru a naposledy u Jágra v Kladně, dostal otázku, kdy a jak dlouho hrál v Litvínově. V hledišti táborského zimáku má totiž fanouška, který nosí jeho dres - je to Jindra Šesták, který se do Tábora přistěhoval z Litvínova a říká, že Suchánek patřil k jeho oblíbencům už tam. "Je takovej svůj a nebojí se jít do těla," oceňuje mladý fanda v dresu se Suchánkovou třiadvacítkou. "Litvínov byla jen taková krátká epizoda, tak tři čtyři roky zpátky," rozpomínal se táborský bek. Kdyby chtěl náhodou svůj přesný sportovní životopis, tak Jindra to má v malíčku. "Tak doufám, že mu budu dělat radost," vzkázal Jindrovi Jakub. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace