Pohled do zákulisí galavečera 26. ročníku oblíbené rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku

1. říjen 2022

Vítězem 26. ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku se stal přední český neurochirurg profesor Vladimír Beneš. Hlavní cenu Zlaté slunce akademické sochařky Dagmar Štěpánkové převzal z rukou loňského vítěze ankety herce Jana Přeučila, Šarmantní osobnosti roku 2018 profesora Pavla Pafka a ředitele Sekce generálního ředitele Českého rozhlasu Jana Mengera.

V internetovém hlasování letos patří prvenství moderátorovi České televize Danielu Stachovi a Mimořádnou cenu Šarmu za spolupráci s Českým rozhlasem obdržela herečka Libuše Švormová.

Redaktoři Jana Kudyvejsová a Zdeněk Novák si s profesorem Vladimírem Benešem povídali ještě před začátkem galavečera. Tedy v okamžiku, kdy ještě netušil, že zvítězí. 

O báječnou atmosféru galavečera v královéhradeckém Aldisu se postarali i ostatní nominovaní - moderátorka Saskia Burešová, cukrář a pekař Josef Maršálek a také další hosté večera moderátor Patrik Rozehnal i vítěz letošní soutěže Man of the Year Dominik Chabr.

Galavečer rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku 2021

V zábavném programu, který moderovali Lada Klokočníková a Mirek Vaňura, vystoupil Rozhlasový Big band Gustava Broma s dirigentem Vlado Valovičem a zpěváky Leonou Machálkovou a Václavem Noidem Bártou.

Přímý přenos mohli sledovat posluchači Českého rozhlasu Hradec Králové, Českého rozhlasu Pardubice, Českého rozhlasu Liberec, Českého rozhlasu Dvojka a také diváci na kanále YouTube Českého rozhlasu, kde je k dispozici záznam celého galavečera.

Smyslem ankety, která vznikla v královéhradeckém rozhlase v roce 1996, je hledat a oceňovat charismatické osobnosti. Vítězi předchozích ročníků se na základě hlasování posluchačů stali například Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Zdeněk Troška, Vladimír Čech, Květa Fialová, Radovan Lukavský, Marie Rottrová, Jiřina Jirásková, Karel Gott, Hana Maciuchová, Viktor Preiss a další.

Deset posluchačů také letos obdrží za zaslaný hlas hodnotné ceny:

Výherci - hlasování - ANKETA ŠARMANTNÍ OSOBNOST:

1. cena - TV přijímač: Štěpánka Kočová, Spytovice u Přelouče
2. cena - Chytrý mobilní telefon: Oldřich Horáček Studenec
3. cena - DAB radiopřijímač: Eva Mazalová, Písek
4. cena - DAB radiopřijímač: Josef Smolík, Beroun
5. cena - DAB radiopřijímač: Hana Lamačová, Praha 6
6. cena - Megabalení exkluzivních pastilek Kereez: Václav Marek, Červený Kostelec
7. cena - vysoušeč vlasů: Jana Ječmínková, Plzeň
8. cena - batoh plný dárků od Českého rozhlasu Hradec Králové: Hana Reinhardtová, Dětřichov u Frýdlantu
9. cena - batoh plný dárků od Českého rozhlasu Hradec Králové: Katka Niklová, Ostrava Poruba
10. cena - batoh plný dárků od Českého rozhlasu Hradec Králové: Markéta Zieglerova, Dobročovice

Spustit audio

Související