ODS opouští KDU-ČSL v koalici na radnici ve Žďáru nad Sázavou

Důležitý milník v místní politice Ž´dáru nad Sázavou je odchod ODS z koalice ve vedení města. K jednání je náhle přizvána dosud opoziční Změna 2018 vedená dlouholetým ředitelem místní továrny Žďas Miroslavem Šabartem. Zastupiteli změny jsou pak dlouholetý starosta Žďáru nad Sázavou za ODS Jaromír Brychta s manželkou a bývalý tajemník Jan Havlík.

Může jít o obrázek 2 lidem a text that says 'JDEME DO TOHO SPOLEČNE POJDTE S NÁMI ZA ŽDÁR -MESTO PRO BUDOUCNOST SPOLEČNE PRO ŽDÁR MUr.Jan MUDr. Jan Mokriš ODS TOP 09 Mgr. Lenka Šimo'

Neshody v koalici mezi ODS a partnery v koalici jsou pozorovatelné od letošního jara, kdy se překvapivě nestala personalistkou radnice manželka radního Jana Mokříše.

V barvách ODS získal mandát její lídr Jan Mokříš, neuspěla dvojka kandidátky Lenka Šimo. Zájmy TOP09 bude hájit jako zastupitel Miloš Jirman (osmé místo na kandidátce) a dlouholetý ředitel místní školy Jaroslav Ptáček.

I když odchod ODS z koalice dosavadního starosty Martina Mrkose (Žďár-Živé město) nemusí být definitivní, pozvání dosavadní nesmiřitelné opozice k jednacímu stolu naznačuje nový směr v sestavování místní koalice.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů