19_20230822_181100.jpg
948_20221003_105103.jpg

Nejmenší orlíci v akci

I když hráči a hráčky kategorie U5 nepřinesli do klubu pohár mistrů ve své kategorii, za tuto sezónu se přesto stali mistry. :) Řada z nich v sezóně 2021/2022 teprve s baseballem začínala, a proto úspěchem bylo, když se naučila chytat míče a běhat správně po metách (myšleno tím, ve správném směru:)).

Důkazem jejich pilné přípravy na trénincích a zlepšení svých hráčských dovedností je i výsledek posledního turnaje sezóny 2021/2022, který se uskutečnil v sobotu 24. 9. 2022 na hřišti kladenských Minners.

Vzhledem k tomu, že byl první zápas turnaje naplánován už na 9:00, podzimní ráno bylo docela studené a malá Orlíčata přijela rozespalá a vyhládlá po spánku, nestačila vyvinout dostatečnou reakci v poli na dosti drsné odpaly kladenských hráčů. Na pálce se to snažila dohnat ze všech sil, přesto v prvním zápase s Minners kladenským malým horníkům podlehla.

Druhý zápas s Tempem se nesl ve stejném duchu jako s Minners, Orlíčata stále nebyla dostatečně rozehřátá a zaplavená adrenalinem ze hry.

Během dopoledne se počasí vyslunilo a sluníčko jako by svými paprsky načechralo pírka malých Orlíků, protože do třetího zápasu s Minners nastoupili plní síly a elánu a ukázali, že umí roztáhnout svá orlí křídla a plachtit ve hře. V poli byli plně zorientovaní a na pálce drsní. Proto po odehrání zápasu Eaglesáci slavili vítězství. ?

Ve čtvrtém a zároveň posledním zápase turnaje byla vidět na všech hráčích, a to i na soupeřích, únava. Orlíčata byla úžasná na pálce, ale silnějšímu Tempu přesto o malý kousek podlehla.

Celkově lze za celý turnaj malým Orlíčatům udělit velkou pochvalu za skvělou hru.?

Andrea Borešová