Hlavní obsah
Článek

Nový snímek Blonde, který aktuálně uvedl Netflix, vzbuzuje mezi diváky silné reakce. Ještě před jeho uvedením kritizovali přízvuk představitelky Marilyn Monroe (†36), herečky Any de Armas (35), jindy se pohoršovali nad explicitním obsahem, díky němuž je snímek prezentován jako nevhodný pro děti a mladistvé.

Tentokrát však některé zvedla ze židle scéna zachycující úmrtí Marilyn. Točila se totiž na stejném místě, kde herečka v roce 1962 zemřela na předávkování léky. Tedy v domě, kde v té době žila, na adrese 12305 Fifth Helena Drive v LA. Dokonce i v té samé místnosti, v níž vydechla naposledy.

Režisér Andrew Dominik řekl Reuters, že vybral místo pro scénu zcela záměrně a natáčení bylo pro štáb jakousi „seancí“. Všichni prý cítili přítomnost Monroe. Fanoušky Marilyn ovšem tato informace nenadchla.

„Jak tohle vůbec mohlo projít?“ divila se jedna z rozohněných fanynek na Twitteru. „Proč dovolili Andrewu Dominikovi tohle udělat, všichni, kdo se na tom podíleli, si zaslouží skončit v Hollywoodu,“ přidala se další. „Neuctivé a odporné, zohavilo to celý film,“ přitakal jiný fanoušek. Svůj názor na natáčení v místě úmrtí Marilyn Monroe můžete vyjádřit v anketě níže.

Záplava kritiky s režisérem ovšem nehnula. „Nemám obavy z toho, že by to bylo nevkusné. Blonde má s diváky otřást,“ sdělil Sight and Sound. „Je plný bolesti a vzteku, stejně jako všechny filmy, co jsem dělal. Zároveň mě pokaždé, když ho sleduji, dostane jinak,“ dodal pyšně.

Ana de Armas se zase nechala slyšet, že před natáčením se štábem požádali o svolení točit Blonde samotnou Marilyn Monroe. „Každý z týmu jí napsal vzkaz na velkou kartu, kterou jsme donesli na její hrob. Požádali jsme ji o svolení,“ uvedla pro AnOther.

Snímek Blonde byl uveden na filmovém festivalu v Benátkách, kde sklidil 14 minut dlouhé ovace ve stoje. A navzdory kritice sklízí úspěch i na streamovací platformě. V Česku je aktuálně jedničkou ve sledovanosti na Netflixu.

Je podle vás neuctivé, že se scéna točila v místě úmrtí Marilyn Monroe?
Ano, tvůrci nemají úctu k hollywoodské legendě.
6,6 %
Ne, alespoň je to autentické.
93,4 %
Celkem hlasovalo 24201 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám