Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Růžička po 300. gólu: Kdybychom vyhráli, chutnalo by to líp

Martin Růžička © hcocelari.cz

Jubilejní 300. branku v české extralize vstřelil v utkání proti Liberci třinecký kanonýr Martin Růžička. Tomu radost zhatil fakt, že Oceláři podlehli doma Bílým Tygrům 3:4 po prodloužení.

Růžička se svým gólem s pořadovým číslem 300 posunul na 11. místo v historické tabulce střelců domácí nejvyšší soutěže. Na desátého Davida Hrušku a devátého Jaroslava Bednáře ztrácí už jen tři, resp. pět branek.

V letošní sezoně se klidně může dotáhnout i na 8. příčku, kterou momentálně okupuje někdejší legendární třinecký forward Richard Král, v současné době asistent hlavního trenéra v HC Dynamo Pardubice.

Hrabat a makat, nic jiného nám nezbývá, hlásí Růžička

"Líp by se mi to hodnotilo, kdybychom vyhráli. Ale 300 gólů je velká meta, moc si ji vážím a děkuji všem, kteří mi k ní pomohli," nechal se v krátkém interview pro hcocelari.cz slyšet jubilejní střelec.


Martin Růžička s medailí pro mistry ligy.

"Musíme i příště dal hrabat a makat, jít si za vítězstvím víc naproti. Někdy to tak bývá, že se k vám štěstí nepřikloní. Dáte tomu vše, ale nic z toho," prohlásil poněkud zklamaný Růžička.

Růžička: Je to nepříjemné, v Třinci jsme zvyklí na vítězství

"Bylo by pěkné dnešní zápas ještě před prodloužením rozhodnout, ale bohužel se nám to nepovedlo," posteskl si ostřílený kanonýr. Ten si v utkání s Libercem připsal také gólovou přihrávku.

"Není to nic příjemného, tady v Třinci jsme zvyklí vítězit. Mluvíme o tom a jediné, o co nám jde, je, abychom brzy vyhrát zase začali," uvedl autor přesilovkové branky Ocelářů z 21. minuty utkání.

Hvězda Ocelářů o svém prvním gólu v extralize

Růžička zavzpomínal i na svůj první extraligový gól, který vstřelil před 16 lety. Bylo to tehdy v dresu Znojma, stejně jako nyní to bylo v přesilové hře a po asistenci hráče slovenského původu.

"Tenkrát mi nahrával Peter Pucher křižně v přesilovce a já střílel," přiblížil zkušený útočník svou první trefu v nejvyšší české soutěži, u které mu asistoval vyhlášený nahrávač Peter Pucher.

"No a dnes mi zase nahrával Marko Daňo, jenž patří do té nové generace slovenských kluků, kteří jsou ale pořád šikovní," pochválil Růžička svého spoluhráče ze země našeho východního souseda.

Zdroj: hokejportal.cz, hcocelari.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
186.2 ms