Hlavní obsah

Nechtěl, aby si ostatní mysleli, že je dědečkem svého syna, po faceliftu František omládl

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už delší dobu cítil pan František (51) potřebu něco udělat se svou vizáží. Má mladší ženu a nechtěl, aby ho ve společnosti pasovali na jejího tátu. Důvodem byl také jeho dvouletý syn.

Článek

František je otcem dvouletého syna, kterému chce být co nejdéle oporou, ale také mu sejde na tom, aby se mu vrstevníci nesmáli, že má místo táty dědu. Proto by chtěl být co nejdéle fit a rozhodl se, že tomu pomůže i po vizuální stránce.

Řešením byl facelift

Rozhodl se vše řešit a objednal se na konzultaci s plastickým chirurgem MUDr. Tomášem Ventrubou na klinice Medicom Clinic. Ta probíhala podle Františka skvěle. „Lékaři jsem sdělil vše, co mi na mém obličeji vadí, a svou představu. On se vším souhlasil, takže ideální situace.“ Výsledkem byla domluva, že nejlepším řešením bude facelift.

„Pana Františka trápil povadlý obličej. Kvůli tomu působil zbytečně mnohem starším dojmem. Doporučil jsem proto zákrok MyFaceLift pro přirozené omlazení obličeje, jehož velkou výhodou je, že se provádí v lokální anestezii,“ říká Tomáš Ventruba.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

František měl od začátku jasno, co na svém obličeji chce změnit a vylepšitFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Bál jsem se, že zameškám práci

Ze samotného ošetření pan František nervózní nebyl. „Dělalo mi starost pouze to, že v létě, kdy jsem dostal termín zákroku, mívám nejvíc práce. Lámal jsem si hlavu, jak dlouho budu muset být mimo. Jestli práci doženu.“

Naštěstí to dopadlo dobře – zákrok i následná rekonvalescence. Na tomto hodnocení zákroku se shodl František i jeho ošetřující lékař. „Díky zákroku došlo k vypnutí kůže na krku, v oblasti brady a dolní čelisti. S výsledkem jsme oba nadmíru spokojeni,“ shrnul doktor Ventruba.

Že byl zvolen ideální zákrok, potvrzuje i prof. MUDr. Pavel Brychta, CSc. – plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno: „Plastická operace MyFaceLift, která se provádí pouze v lokální anestezii, je velmi výhodná s ohledem na délku doby rekonvalescence. Efekt mírného zvednutí střední etáže obličeje významně omladí vzhled klienta a výsledek bývá dlouhodobý. Operace jako taková není příliš riskantní ani bolestivá.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

MyFaceLift je výhodný i proto, že se provádí pouze v lokální anestezii Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Návrat do normálu byl rychlý

Bezprostředně po zákroku se František podle svých slov cítil bolavě, natekle, opuchle. Ale liboval si, že všechno se celkem rychle vrátilo do normálu. Podíl na tom podle něj má i prostředí v Medicom Clinic. „Personál byl velmi ochotný a profesionální. Také moje rekonvalescence probíhala dobře,“ vypráví František. Ta trvala 7 dní, kdy bylo možné vrátit se k lehčím pracovním činnostem bez větší fyzické námahy.

Teď, když je vše zhojeno, je s výsledkem spokojen a jak říká, zákrok zcela splnil jeho očekávání. Připadá si díky němu mladší, hlavně v dolních partiích obličeje. „Tuto operaci jsem podstoupil jako vklad do budoucnosti, abych přibrzdil vliv času a gravitace na můj obličej, což se povedlo. Cítím se fajn a vizuálně mladší. A o to mi šlo především,“ hodnotí zákrok František.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Zákrok Františkovi ubral pár let a moc si ho pochvalujeFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

S výsledkem zákroku je spokojený pacient i operatérFoto: Archiv MEDICOM Clinic

A spokojený je nejen František, i jeho nejbližší okolí, které o zákroku vědělo, změnu k lepšímu potvrdilo. V současné době o dalším zákroku nepřemýšlí, ale jak říká – nikdo neví, co přijde za pár let, měsíců, týdnů nebo třeba zítra. Ostatním mužům, ale i ženám, které o faceliftu také uvažují, doporučuje: Jděte do toho. Žijete jen jednou!

Reklama

Načítám