Hlavní obsah

Phil Collins a Genesis prodali práva na své písně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, skladatel a hudebník Phil Collins a jeho bývalí kolegové ze skupiny Genesis Mike Rutherford a Tony Banks prodali práva na svou hudbu americké společnosti Concord Music Group Inc. za 300 milionů dolarů. Do prodeje byla zahrnuta i některá jejich sólová alba. Dohoda se společností se nevztahuje na hudbu Petera Gabriela a dalšího bývalého člena Stevea Hacketta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Phil Collins prodal i práva na sólová alba.

Článek

Podle šéfa Concorde Boba Valentina jeho společnost představí písně Collinse a Genesis nové generaci fanoušků. „Ve světě, ve kterém dnes žijeme s Facebookem, Instagramem, TikTokem a všemi těmito věcmi, které zvyšují spotřebu starší hudby, pro nás jako nahrávací společnost rozhodně existují způsoby, jak přivést část této hudby zpět k životu,“ řekl.

Jeden z největších obchodů svého druhu řadí Collinse a Genesis na třetí místo za Boba Dylana a Bruce Springsteena. Tyto hudební legendy prodaly práva na svou hudbu za částky dosahující 400 a 500 milionů dolarů.

Trh s právy na hudební nahrávky se rozjel během pandemie, když investoři hledali stabilní a předvídatelné výnosy katalogů a reagovali na rostoucí příjmy od streamovacích služeb, jakými jsou například Spotify či Apple Music.

Reklama

Výběr článků

Načítám