InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Jihočeské týdeníky nesou čerstvé novinky z regionu. Právě teď

Magazín Jihočeských týdeníků nabízí zajímavé vzpomínky architekta Jiřího Brůhy na maminku, spisovatelku Milenu Brůhovou, která kromě detektivek napsala i knihu Nálet, inspirovanou skutečnými událostmi z konce války v Miroticích. Bezpečnostní expert Martin Hrinko popisuje jeden ze segmentů internetových podvodů - seznamkáře a jejich oběti. A pokud jste už pozapomněli, kdo byl Václav Kaplický, Magazín vám to připomene. Nechybí luštění ani tipy do kuchyně.

Týdeník Táborsko mapoval, jaké plány má město Tábor s řešením parkování v jednotlivých čtvrtích. Neuniklo mu také, že ve finiši teplárenské akce jsou některé budovy bez tepla. Při oslavě zprovoznění propojky Chýnovská – Vožická padla zmínka i o chystané stavbě obchvatu Tesco – Slapy. Majitelé pozemků tam vzdorují. Nechybí zpráva o složení příští táborské rady města. V čerstvém vydání se můžete se seznámit s lékařkou, která opustila svou profesi, aby se věnovala výrobě přírodní kosmetiky. Dočtete se, kdy už se pojede po chýnovském obchvatu a kdo bude novým starostou Bechyně. Sportovní rubrika mapuje úspěchy druholigových hokejistů HC Tábor ve dvou domácích zápasech. Vedlo se i fotbalistům Chýnova v I. A třídě, za které v derby proti veselské Lokomotivě nastoupil do branky opět hráč Filip Zadražil. Dále si přečtete o úspěších tanečníků TŠ Atak, ploutvařky Kláry Mazalové na mistrovství světa nebo o novinkách z táborského juda či borotínského basketbalu. Cyklokrosaři zahájili pohárovou sezonu dvěma závody Toi Toi Cupu, které ovládl Táborák Michael Boroš v hradeckých barvách. Jak se vedlo táborským jezdcům ČEZ Cyklo Teamu Tábor či mládežníkům ze Cycling Academy Tábor?

Týdeník Písecké postřehy přináší novinky ze zákulisního vyjednávání o nové povolební koalici v Písku a informuje také, jak je to s penězi, které městu Písek uvízly ve Sberbance. Věnuje se také otázce, kde se zasekl odvážný plán svazu chovatelů ze Záhoří na stavbu nové výstavní haly. Čerstvý týdeník přináší zajímavosti z besedy na téma, co aktuálně Písek trápí v otázce urbanismu a architektury. Anebo nečekaný přílet vzácného exempláře na Den ptactva u Řežabince- Z kategorie malých milých radostí je reportáž ze soutěže o nejlepšího utopence v Kestřanech. Pohled do historie zavede čtenáře do temných událostí před 451 lety, kdy krajem otřásla vražda šlechtice Ludvíka Loreckého a jeho synů na tvrzi v Šamonicích. Nechybí ohlédnutí za koncem sezony požárního sportu. Fotbalisté Písku se po dvoutýdenní pauze představili doma. Co ukázali hráči podle kouče Milana Nouska? Devatenáctka má za sebou další anglický týden. Kolik bodů se podařilo získat? Čimelice bojovaly o první výhru. Co týmu kladl na srdce Václav Hegenbart? A třída přinesla boj o první místo mezi Strunkovicemi a Mirovicemi. Jak to viděl trenér Petr Janota? Najdete i tradiční výsledkové zpravodajství. Písečtí atleti zabojovali na několika akcích. Těšit se můžete také na ohlédnutí za cyklokrosem v Kuklích a na novinky z basketbalu, hokeje a florbalu.

Týdeník Strakonicko nechyběl v soudní síni u sledovaného hlavního léčení s manažery strakonického bytového družstva. Verdikt soudu mnohé překvapil. Po stavbě nových garáží u tenisových kurtů ve Strakonicích řeší majitelé těch starých velký problém. Větší déšť jim jejich garáže vyplavuje. Kdo je v právu a kdo pochybil? Vodňany neopouštějí vizi nového krytého bazénu, který by mohl vzniknout ze staré městské kotelny. Budou na něj ale peníze? Dočtete se, jak dopadly volby ve Volyni. Strakonicko nabízí i pohled do krvavé historie - vraždu šlechtice a jeho synů, za kterou vrazi pykali hojně sledovanou popravou. A co se dočtete na sportu? Fotbalisté Katovic sice v půli prohrávali, ale nakonec si nad Klatovy připsali jednoznačné vítězství. První trefu v katovických barvách zaznamenal Dominik Štěch. Byla navíc tou vítěznou! Jak ji okomentoval? To jiné starosti mají v Oseku, kde ještě v letošní sezoně krajského přeboru nevyhráli. Řešení, jak z krize ven, hledá kapitán týmu Martin Carda. Házenkáře Strakonic tentokrát zradila koncovka, stolní tenisté Elektrostavu slavili první výhru a také se už rozeběhl okresní přebor hokejistů. Nejen o tom si přečtete v novém Týdeníku Strakonicko.

Milevské noviny poodhalují další novinky z povolebního vyjednávání ve městě. Noví zastupitelé budou skládat účty hned na prvním zasedání. Slibovali atletický ovál, dodrží slib i teď, když se ozvali i fotbalisté, že jejich umělka ztratila homologaci a potřebují nový povrch? Týdeník avizuje i změnu na kovářovské radnici. V Křenovicích budou mít rovnou nové volby, co se tam odehrálo? Dočtete se. Nechybí reportáže, které představují zajímavé účastníky Sousedského jídlobraní v Kovářově a také zajímavá historická odhalení v souvislosti s objevenou schránkou v památníku v Chyškách. Knihovna v Milevsku nabídla zájemcům, aby si vyzkoušeli práci knihovníka. Přišli? Sportovní fanoušci teď mají žně. Kam dřív vyrazit a užít si pořádné fandění? V Milevsku se daří fotbalistům, hokejistům, házenkářům, tenisu, florbalu i atletům. Sportovní rubrika přináší příjemné čtení. Fotbalisté jedou, připsali si dvě výhry a Daniel Petřík i hattrick. Dobře odstartovali sezonu hokejisté, nastříleli už 15 branek. Nejmenší házenkářky pokořily pražské týmy a přivezly turnajové zlato! Daří se i florbalu, kromě mužů konečně do mistrovských bojů zasáhli také žáci. A stříbro z kraje v přípravkách i družstvech míří také k milevským atletům.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • demokracie? 

    Reagovat

     

    Milevské noviny poodhalují novinky z povolebního vyjednávání, noví zastupitelé budou muset respektovat ty staré, nevolené. Aspoň tak to vypadá na OÚ v Sepekově. Starostka přeskočila tři další kandidáty (s vyšším počtem hlasů od voličů), aby mohla skončit na posledním místě.

    Vloženo 5.10.2022 08:25:21

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace