5. října 2022 • 12:55

Liga očima fanoušků: Co ten trávník v Edenu? Slzy Sparty a alarm v Baníku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Slavia doma přejela Liberec, ale trávník v Edenu rozhodně není v optimálním stavu. Sparta po pěti remízách v řadě zabrala, ale... Kdyby po prvním poločase v souboji s Hradcem prohrávala větším rozdílem, nikdo se nemohl divit. Místo slibovaného: „ Krev, pot a slzy!" Zbyly jen slzy. V Ostravě houká alarm, domácí pevnost připomíná charitu. Bohemians zastavili Plzeň, která po závěrečném hvizdu bod brala, Klokani však chtěli všechny tři. Přečtěte si tradiční Ligu očima fanoušků.

  • Slavia Praha

    Trávník v Edenu špatný, Jaroslav T. dobrý

    Celkem v pohodě jsme zvítězili nad Libercem 3:0 na domácím trávníku. Teda trávníku… Každý viděl, že poté, co mnoho let měla Slavia nejlepší pažit v lize, nebo jeden z nejlepších, letos je to hodně špatný. Vlastně má trávník, na kterém strašně nerada hraje. Evidentně špatně zakořenil a při deštích se odlupují velké kusy. Klub údajně dělal mnoho věcí pro zlepšení, rozhodně ho čeká finančně náročnější oprava, jelikož si nechce udělat ostudu při finále Konferenční ligy. Liberec nemohl nasadit několik hráčů základní sestavy a samozřejmě se rozjely debaty, zda je to fér. Ale my víme, že je. Hostování bylo svobodným rozhodnutím Slovanu a případná ztráta bodů v jednom zápase není katastrofa, jistě se mu to celkově vyplatí. Největší zpráva je stejně ta, že Jaroslav Tvrdík je zpět! Mohl jsem s ním natočit rozhovor a pár dní poté moderovat besedu. Můžu vám zaručit, že má po onemocnění sílu zpět a velkou motivaci týkající se nejen sportovních výsledků, ale i servisu okolo fanoušků. Tak hodně síly, Jaroslave!

    DAVID OCETNÍK. 44 let, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - Liberec 3:0. Sešívaní se dotáhli na Plzeň, rozhodla třináctiminutová smršť
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    Strašidelné chyby (také)reprezentantů

    „Krev, pot a slzy“ nám slibovala nová trenérská sestava v čele s vedoucím fyzické přípravy Christianem Clarupem před začátkem ligy. Zůstaly bohužel pouze ty slzy. Výkon, který jsme předvedli zejména v prvním poločase v utkání s oslabeným (!) Hradcem, byl otřesný. Nebýt vynikajícího výkonu Kováře a smůly Hradeckých, musela by na konci zápasu svítit na světelné tabuli na jejich straně šestka, protože tolik šancí si dokázali připravit. Chyby Ládi Krejčího a Zeleného byly do nebe volající. Až útrpně úsměvné bylo sledovat, s jakou lehkostí naši hráči přihrávali soupeři, což kontrastovalo s jeho přesnými pasy a náběhy. Je mi líto, ale jakékoliv jiné hodnocení je pouze tančení kolem horké kaše a lhaní si do kapsy, pro vedení již tak typické. Je pravdou, že výkon ve druhé půli byl heroický, nikoliv však bezchybný. Pokud i nadále budeme manipulováni, že hra se lepší, dostaneme se na úroveň našeho nároďáku, který rovněž i nadále povede trenér potvrzený panem Fouskem, bez jakýchkoliv analýz. A to bych moc nerad!

    MILOŠ KOLÁŘ. 71 let, FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    SESTŘIH: Sparta - Hradec Králové 2:1. Letenští otočili v deseti i díky spornému gólu
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    S klokany už je to jiný fotbal

    Tak po pauze zase do práce, vyhrnout si rukávy a hurá do naší ligy! Hm, Bohemka, to mělo být v pořádku, za tři body. Nějak se to nepovedlo. Tohle už nejsou ti klokani, co fotbal moc neumí, ale brousí to od podlahy. Nová éra, nové pořádky. Tentokrát to byl hlavně fotbal technický, a i přes mokré hřiště pěkný. Oboustranně. Dali jsme krásný gól, a potom už to byla slabota. Soupeře jsme moc nepřehráli a i za bod jsme rádi. Staněk v bráně nebyl, ale náhradník Tvrdoň ho plnohodnotně zastoupil. Ze začátku bylo vidět, že není s obranou sehraný, ale časem se to zlepšilo. Iluze o zdejší security jsem nikdy neměl, ovšem tentokrát někteří její členové uměli perlit. Na stadion někoho pustili, jiného zase ne, jak se jim zlíbí. A jakmile jim tam vběhne na trávník cizí člověk, nechají ho oběhnout celé hřiště, a když už nemá kam utéct, tak se na něj sesypou jako vosy…

    KOVI. 54 let, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 1:1. Ztráta mistra, v závěru mohl rozhodnout Kovařík
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Ve skupině o záchranu. (Ne)představitelné…

    Po šťastné remíze na Spartě a repre pauze jsem byl přesvědčený, že duel s Budějovicemi zvládneme a potvrdíme vzestupnou tendenci jak výkonů, tak nasbíraných bodů. Sice jsme několikrát trefili konstrukci branky, měli smůlu a spoustu dalších šancí, ale nic z toho. Budějovice přitom kromě velké defenzivy nepředvedly téměř nic, po Pardubicích nejslabší soupeř, který k nám v dosavadní sezoně dorazil. I to jim ale k výhře v našem vyhnanství stačilo…

    Z šesti domácích zápasů jsme vyhráli pouhé dva, zbylé čtyři jsme prohráli. To jsou hodně alarmující výsledky. A o to více, že ani jeden ze soupeřů nebyl z očekávané top šestky na konci ligy. Moc pozitivního toho najít nejde, jsme čtrnáctí a teprve teď nás čeká těžký los v podobě Liberce, Slovácka, Plzně atd. Nebylo by vůbec špatné začít sbírat více bodů. Může se taky stát, že půjdeme do zimní přípravy jako klub, který dál figuruje ve skupině o záchranu, což je vzhledem k našim ambicím a rozpočtu něco nepředstavitelného.

    DAVID LIVEČ. 41 let, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - České Budějovice 1:2. Další domácí selhání, efektivní hosté
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Remízová ztráta a festival před kotlem

    Pojďme si to říci zcela otevřeně. V prvním kole je největší šance zaskočit favorita. Teplice to zvládly a pak už Viktorii nikdo nezastavil, i když na to herně měl. Důvody ponechejme raději stranou, nerad bych se někde zouval. Až rozjetý zelenobílý válec se postavil do cesty tak, že Plzeň narazila. Po plichtě si může pískat! V Ďolíčku měla prohrát, o tom nemůže být sporu. Parádní Mosquerova rána byla jediné, co ve svatostánku předvedla. Oproti tomu před kotlem Bohemians se konal festival „I z vašeho dřeváka uděláme gólmana“. Ani hodiny po skončení zápasu mi rozum nebere, jak se některé situace daly zahodit. Původně plánovanou nominací na Gól měsíce pak Honza Kovařík odzvonil definitivní ztrátu dvou bodů. I přes tu se držíme v patrech tabulky, kde bychom si přáli zůstat až do konce. S hrou, kterou mužstvo předvádí, to není úplně utopické přání. Příchodem Vaška Drchala získalo tolik potřebnou možnost změny stylu. S Davidem Puškáčem jsou přece jen odlišní, to nám hraje do karet. Tak vzhůru na Slovácko! Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 let, ŽIVNOSTNÍK

    Bohemians - Plzeň: Drchal na zadní tyči prostřelil Tvrdoně, 1:1!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud