fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Draci Pars Šumperk vs HC Zubr Přerov 4:3p

05. října 2022 - 21:56

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

Draci Pars Šumperk vs HC Zubr Přerov 4:3p

Draci Pars Šumperk vs HC Zubr Přerov zdroj foto: DŠ

V rámci 8. kola Chance ligy vyzvali Draci ve středu 5. října na svém ledě krajského rivala z Přerova. Vstup do utkání vyšel Šumperku, když se hned z první střely na branku prosadil Lukáš Žálčík. Ten navíc skóroval hned z kraje druhé třetiny a Draci se dostali do vedení 2:0. Zubři následně díky dvěma slepeným brankám v rozmezí půlminuty dokázali srovnat vývoj zápasu. V poslední periodě dokázal Přerov otočit vývoj utkání na svou stranu a domácí tak museli dotahovat. Tři minuty před závěrečnou sirénou se potřetí prosadil domácí kapitán, který rozjásal domácí publikum a poslal zápas do prodloužení. V něm hned z kraje po krásné akci rozhodl Filip Eliáš a Draci si tak připsali bonusový bod za výhru v nastaveném čase.

Branky a nahrávky: 8. Žálčík (Průžek, Dudycha), 21. Žálčík (Průžek, Dudycha), 57. Žálčík (Bartoš, Průžek), 61. Eliáš (Šuhaj) – 25. Pechanec (Březina, Svoboda), 25. Kratochvil (R. Černý), 50. Svoboda (Kratochvil). Rozhodčí: Radek Wagner, Ondřej Šudoma – Petr Maštalíř, Aleš Roscheil. Vyloučení: 4:4, navíc Drtil (SUM) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 757. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3.

Šumperk: Hamalčík – Dudycha, Drtil (A), Eliáš, Kadeřávek, Kunst, Hrachovský – Průžek, Bartoš (A), Žálčík (C) – Kohút, Šuhaj, Jelínek – Bernat, Svoboda, Jouza – Horký, Čermák, Křemen.

Přerov: Postava – R. Černý, Kudělka (A), Chroboček, Gréč, Krisl (C), Ševčík – Svoboda, Kratochvil, Indrák – Březina, Svoboda, Goiš – Macuh, Pechanec, Okál – Ministr, Dobša, Tarnoczy.

Šumperští hokejisté se po úvodním vítězném vhazování ihned přesunuli do útočného pásma, na bránu ale nedokázali pořádně vystřelit. Zubři si už ve 4. minutě zahráli první přesilovou hru. Za podrážení si šel na dvě minuty odpočinout obránce Dudycha. Hostujícímu celku se však hra v početní výhodě vůbec nepovedla. Kapitán Draků se dokonce při vlastním oslabení pokoušel ohrozit přerovského gólmana, hostující obrana si ho ale pohlídala. V 8. minutě první třetiny si oba týmy vytvořily obrovské šance. Nejprve se hostující Patrik Tarnoczy pokoušel dorážet kotouč za Hamalčíkova záda, nicméně neúspěšně. Následně se do rychlého protiútoku dostala dvojice Průžek - Žálčík a neproměněnou šanci Přerova potrestala. Jiří Průžek poslal krásný dlouhý pas na Lukáše Žálčíka, jenž se ocitl zcela sám před Michalem Postavou a přesnou trefou do pravého horního rohu otevřel účet dnešního klání. Přerov ale mohl poměrně rychle vyrovnat. Skvělou příležitost měl bývalý šumperský hráč Rok Macuh, jenomže svoji střelu z mezikruží poslal pouze do masky Petra Hamalčíka.O pět minut později měl tentýž hráč další tutovku na hokejce. Tentokrát Macuh selhal před prázdnou bránou. Další góly už ve zbytku první periody nepadly.

Z kraje druhé dvacetiminutovky se ke slibnému pokusu dostal hostující Indrák, ale šumperskou bránu minul. A rázem byla na světe podobná situace jako v předchozí třetině. Zubři neproměnili vyloženou šanci, čehož opět dokázal využít Průžek s Žálčíkem. Prvně jmenovaný našel na pravé straně volného Lukáše Žálčíka, který ze své oblíbené střelecké pozice nasměroval puk na milimetry přesně ke vzdálenější tyči. Šumperská radost ale trvala necelé čtyři minuty. Ve 25. minutě Zubři snížili náskok Draků na rozdíl jedné branky. David Březina zvolil, místo střely z pravého kruhu, přihrávku na osamoceného Antonína Pechance, který zakončoval do prázdné brány. Ani ne po třiceti vteřinách přišla pro domácí mužstvo pořádná studená sprcha. Matouš Kratochvil převzal v obranném pásmu kotouč a po krásné samostatné akci střelou zápěstím vymetl všechny pavučiny šumperské klece, čímž srovnal skóre. Trenéři Šumperku na inkasované branky ihned zareagovali oddechovým časem. Po uplynutí oddechového času se ke střeleckému pokusu dostal dnes hodně aktivní Šimon Jelínek, ale ani nadvakrát si na gólmana Zubrů nepřišel. Michal Postava se o pár minut později znovu vyznamenal, když proti střele Dávida Kohúta vytasil fantastický zákrok lapačkou. Pět minut před druhou sirénou byl do konce utkání vyloučen šumperský obránce Drtil. Přerov však ani tuto dlouhou přesilovku nezužitkoval.

V samotném závěru základní hrací doby jsme byli svědky přerovského obratu. V 50. minutě vybruslil zpoza brány až za levý kruh Jakub Svoboda a zkusil vystřelit. Jeho střela Hamalčíka překvapila natolik, že už nestihl včas zareagovat. Draci se tak poprvé v tomto utkání dostali do pozice, kdy museli dotahovat. Obrovská snaha šumperského celku na vyrovnání nakonec přece jen nepřišla vniveč. V 57. minutě začali na ledovou plochu padat čepice šumperských příznivců a to z jednoho prostého důvodu. Lukáš Žálčík totiž zkompletoval svůj první hattrick v nové sezóně a tím poslal své mužstvo do prodloužení.

Nadstavbová část ještě ani pořádně nezačala, aby mohla být ukončena. První zvolená trojice Draků se okamžitě po vhazování ujala puku a kombinovala v útočném pásmu. Když už to vypadalo, že Draci o kotouč přijdou, Šimon Jelínek ho ihned vybojoval zpět. Na modré čáře následně našel volného Vojtu Šuhaje, který poslal puk do předbrankového prostoru, odkud ho do brány tečoval Filip Eliáš. Draci tak v prodloužení vybojovali bonusový bod navíc a stali se teprve druhým týmem, který Zubry dokázal porazit.

Řekli po zápase:

Lukáš Majer (Draci Pars Šumperk): „Těžké utkání. Přerov udělal obrovský progres oproti přípravě a působil naprosto sebevědomým dojmem. My jsme velmi rádi, že jsme obrali o body momentálně jednoho z nejlepších týmů soutěže. Měli jsme dobrý vstup do utkání, což bylo velmi důležité. Byli jsme aktivní a první třetinu jsme dokázali vyhrát 1:0. Myslím si, že mužstvo ukázalo vyspělost a sílu v tom, že za stavu 2:0 nás nepoložily dvě inkasované branky v rychlém sledu. Díky výborné práci kluků v oslabení jsme druhou třetinu zvládli dohrát za stavu 2:2. Ve třetí třetině už bylo z obou stran cítit, že to bude spíše remízový zápas. My jsme ukázali velkou vnitřní sílu celé kabiny a kluků, kteří do toho dnes hodně promluvili, ať to byl Horký, Křemen, Čermák nebo Svoboda. Tihle kluci udělali pro tým velké množství práce. Po vyloučení Tomáše Drtila jsme se semkli a zápas dohráli pouze na pět beků. Závěr už byl vykrystalizováním výborné týmové práce.“

Robert Svoboda (HC Zubr Přerov): „Do utkání jsme vstoupili dobře. Byli jsme aktivní a měli jsme dobré příležitosti, které domácí brankář zlikvidoval. Z jednoho brejku jsme následně inkasovali. Zápas se pro nás pak nevyvíjel dobře, soupeř odskočil na rozdíl dvou gólů. Rychle jsme se ale dostali do hry a srovnali na 2:2. Bohužel nám nešly přesilovky, i když jsme je hráli spousty minut. Nevytěžili jsme z nich nic. Závěrečná bojovnost domácích potom rozhodla, že zápas v normální hrací době skončil remízou. První střídání v prodloužení jsme si chybně rozebrali hráče, ale to se stává. Nedá se nic dělat. Mohli jsme mít tři body, ovšem také jsme nemuseli mít ani jeden. Každý bod se počítá, teď se musíme nachystat na další zápas.“

Autor: red., Kateřina Glogarová, Vanessa Vařeková– redakce DŠ

Fotogalerie

Draci Pars Šumperk vs HC Zubr Přerov    zdroj foto: DŠ

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.