Týden po Presidents Cupu ovládli turnaje Fox a Hughes. Byla nenominace motivací navíc?

Týden po Presidents Cupu ovládli turnaje Fox a Hughes. Byla nenominace motivací navíc?

Ryan Fox a Mackenzie Hughes se jen těsně nevešli do nominaci pro Presidents Cup, který na konci září ovládli Američané. Týden poté oba hráči ovládli turnaje na DP World Tour a PGA Tour. Bylo vyčlenění z týmového turnaje motivací navíc?


Ryan Fox ovládl Alfred Dunhill Links Championship, posunul se na kariérní 25. místo ve světovém golfovém žebříčku a s velkou pravděpodobností si zajistí místo na Masters, kde ještě nehrál. Právě tento major mu jako jediný schází.

To Mackenzie Hughes získal titul na PGA Tour, propracoval se na 51. pozici v OWGR, ale místo na Masters si triumfem na Sanderson Farms Championship již zajistil. Oba hráči tak prožili úspěšný týden poté, co se jich nedotkla nominace na Presidents Cup.

Oba k ní neměli daleko, nakonec se ale do duelu proti USA nedostali. Byla to pro oba hráče motivace navíc? V tom se hráči neshodli.

"Abych byl upřímný, tak ne. Chtěl jsem si zahrát týden golfu, především pro mámu a tátu, kteří jeli zbytečně do Wentworthu," uvedl Fox, jenž na BMW PGA Championship odstoupil po prvním kole.

"Samozřejmě to byl skvělý týden, byl jsem rád, že jsem odehrál dobrá čtyři kola a mohl v neděli bojovat o titul. Asi tam nějaká extra motivace byla, ale s Presidents Cupem nesouvisela. Na tento titul jsem ale hrdý," doplnil Novozélanďan.

To Hughes s tvrzením o Presidents Cupu částečně souhlasil. "Nevím, jestli to byla šťáva navíc, ale bylo to určitě zklamání. A možná ano, protože jsem pracoval o něco tvrději a cítil jsem, že je to tým, ve kterém jsem opravdu chtěl být. A také jsem měl pocit, že bych byl pro tým přínosem. Trevorovo rozhodnutí jsem ale rozhodně respektoval, nebyl tam slabý článek a všech dvanáct hráčů bylo skvělých. Jenže proti USA je to velmi těžké. Každopádně jsem mohl alespoň fandit," nechal se po titulu slyšet Kanaďan.

O další Presidents Cup ale rozhodně hodlá zabojovat stejně. "Určitě jsem motivován pro Montreal a nechci, aby, až k tomu dojde, musel o mé volbě rozhodovat kapitán," dodal Hughes s tím, že by se na domácí Presidents Cup chtěl probojovat přímo.