Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Remízy? Hlavní je, že bodujeme, zní z Liberce

Michal Birner © google.com

Sedm remízových utkání, které se rozhodovaly až v prodloužení či nájezdech - to byla bilance Liberce. Bílí Tygři tuto sérii dokázali zlomit až v posledním duelu, ve kterém rozmetali České Budějovice 6:1.

Je to pro hráče Liberce úleva, bodovat konečně naplno? "V první řadě je potřeba zmínit to, že jsme v každém zápase bodovali, což je pozitivní," nechal se po utkání s Motorem slyšet liberecký útočník Michal Birner.

"Hráli jsme s těžkými soupeři, kteří budou pomýšlet na nejvyšší příčky. Nějaké body jsme sice ztratili, ale nemyslím si, že by nás to nějak svazovalo," prohlásil zkušený forward pro hcbilitygri.cz.

Birner si pochvaloval, že Liberečtí byli konečně produktivní

Šest branek proti Českým Budějovicím, to každopádně potěší. "Už minulou sezonu jsme měli trochu problém s tím, abychom dali víc branek. Každé takové vítězství jako proti Budějovicím je zásluhou celého týmu," řekl Birner.


Michal Birner.

"Já bych chtěl vyzdvihnout především ty kluky, kteří chodí na oslabení, protože odvedli fantastickou práci. Pořád nám ale moc nejdou přesilovky, kterými si nepomáháme. Na tom ještě musíme zapracovat," ví český reprezentant.

Chválou byl zahrnut i gólman Kváča

Jeho gól na 3:1 byl pro zápas s Motorem klíčový. "Rozhodně to byl jeden z důležitých momentů. Kvaky pochytal spoustu jejich šancí, samostatných nájezdů. I jemu patří velký dík za to, že v zápase držel naše šance na výhru za tři body," pochválil svého spoluhráče, brankáře Petra Kváču.

Gólová nadílka podle něj může některým hráčům v dalších kláních pomoct. "Všichni víme, jaké to v začátcích ročníků bývá. Jsou hráči, kteří jsou excelentní a hráči, kterým trvá malinko déle, než se rozjedou a mají sílu," uvedl Birner.


Petr Kváča.

Letos je to velice vyrovnané, tvrdí Birner

"Víme, kdy se sezona láme, a pro nás bylo podstatné, že jsme v každém ze sedmi předchozích utkání bodovali. Zároveň jsme si vědomi toho, že naše výkony nebyly ve všech těchto zápasech ideální. Body jsme si poztráceli a nehráli celých šedesát minut," uvědomuje si.

"Start soutěže je letos ohromně vyrovnaný. Když takhle tým vyhraje za tři body, tak se může hodně posunout. Je důležité, abychom na tento výkon navázali v pátek proti Olomouci. Je to houževnatý celek, kterému se daří vstup do sezony a který je dlouho spolu. Bude to šichta a vzhledem k tomu, že nás pak čeká několikadenní pauza, se tam musíme vyšťavit," nechal se slyšet Birner.

Zdroj: hokejportal.cz, hcbilitygri.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

VÝSLEDKY

TABULKA

no articles
155.4 ms