Scéna ve filmu s Marilyn Monroe šokovala diváky. Způsobuje jim prý úzkosti!

Přidat na Seznam.cz

Nový film společnosti NETFLIX Blondýnka o životě herečky Marilyn Monroe vyvolal mezi diváky kontroverzní debatu. Podle deníku Independent si mnoho uživatelů Netflixu stěžovalo, že jim film způsobil takovou úzkost, že museli film asi po 20 minutách přepnout. Zejména jedna scéna rozčílila mnoho diváků natolik, že se někteří domnívají, že by v díle vůbec být neměla.

V této scéně jde Monroe za americkým prezidentem Johnem F. Kennedym, který se právě telefonicky dozvěděl, že byl obviněn ze sexuálního napadení. Kennedy brzy začne Monroe tlačit do sexuálních aktivit. Kennedy pak Monroe zakryje ústa rukou a hodí ji na postel. Později se Monroe probudí znásilněná a zdrogovaná, když ji odvádějí muži v tmavých oblecích.

Dotyčná scéna je založena na staré fámě, že Monroe měla poměr s prezidentem Kennedym. Film však naznačuje, že Monroe byla Kennedym znásilněna. Ani jedno z těchto tvrzení nebylo doposud prokázáno.

Je známo, že film byl natočen podle stejnojmenné knihy autorky Joyce Carol Oates. Proto bylo ještě před uvedením filmu do kin upozorněno, že některé scény jsou zcela smyšlené. Navzdory těmto poznámkám si zdaleka ne všichni diváci uvědomují fiktivní povahu filmu, což částečně přispělo k hrůznosti například scény se znásilněním.

Režisér se brání

Andrew Dominik (54) se ke svému filmu již dříve krátce vyjádřil v rozhovoru pro časopis Sight & Sound. Dominik mimo jiné uvedl, že mu šlo spíše o vytvoření filmu založeného na obrazech Monroe a hereččiných emocích než o zaměření na realističnost filmu.

To vysvětluje, proč se o filmu říká, že je natočen velmi uměleckým stylem. Přestože film vychází z knihy, režisér uvedl, že mnoho scén ve filmu je založeno na fotografiích Marliyn Monroe, a proto podle Dominika film nemusí dávat příběhově smysl.

Další skandály

Scéna se znásilněním není zdaleka jediným pomyslným skandálem, který se ve filmu řeší. Film například tvrdí, že Marilyn byla před svým průlomem milenkou syna Charlieho Chaplina Casse i syna herce Edwarda G. Robinsona Eddyho. Kromě toho je hereččino dětství vykresleno mimo jiné prostřednictvím traumat labilní matky.

Monroe ve filmu Blondýnka hraje Ana De Armas, jejíž proměna v Monroe byla oceněna po celém světě. Níže se můžete podívat na trailer.

Zdroj: is, Independent, bfi, Instagram, YouTube