Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Na trhu je zatím nuda. Klid před bouří? | Milióny v kryptoměnách (42)

Publikováno
Na trhu je zatím nuda. Klid před bouří? | Milióny v kryptoměnách (42)
Zdroj: DepositPhotos.com

Ačkoliv se ve světě kryptoměn stále něco děje, tak mluvíme-li o cenách, za poslední tři měsíce se nic extrémně zajímavého nepřihodilo.

Jak si vede naše milionové portfolio? Dozvíte se níže.

Poznámka

Sledujte naše portfolio živě: Hodnotu a vývoj portfolia každý měsíc publikujeme v článcích v této sérii. Kromě toho ho ale můžete sami sledovat i na CryptoCompare a Coingecko.

Jak si vede naše portfolio?

Dnes má naše portfolio celkovou hodnotu 518 000 Kč, což je asi o 4 % méně, než minulý měsíc. V medvědím trhu, ve kterém se nacházíme, ale padá téměř vše, a není úplně ideální na základě toho dělat unáhlená rozhodnutí. Proto s našim portfoliem nic neděláme a budeme dál čekat, stakovat a vyhlížet lepší zítřky, které věříme, že dříve nebo později přijdou.

Jsou to měsíce, jako je právě tento, kvůli kterým v našem seriálu stále pokračujeme. Naprostá většina portfolií krypto investorů/spekulantů vypadá podobně jako to naše. A ne každý to psychicky zvládne – je velmi nepříjemné sledovat, jak se měsíc po měsíci vypařují čísla z celkové hodnoty portfolia. Navíc ve chvíli, kdy náklady na život se v důsledku celosvětové inflace zvyšují.

Odměna pro ty, kdo vydrží do dalšího bullrunu, bude sladká. A na ni čekáme.

Z principu tohoto seriálu, který spočívá ve sledování vývoje investované částky, do naší investice už nepřidáváme. Kdybychom ale mohli, nebáli bychom se další kryptoměny v tuto chvíli přikoupit a tím si snížit tzv. break-even bod, tedy cenu, kdyse naše portfolio přesune do zisku.

Závěr roku bývá silný

Z historických dat víme, že narozdíl od léta, bývá čtvrtý kvartál pro Bitcoin tím nejsilnějším. Není to nic, na co bychom se v dnešním nestabilním světě mohli stoprocentně spolehnout, ale určitý vzorec za předchozí roky je vidět.

Zdroj: Coinglass.com
Měsíční výkonnost Bitcoinu v minulých letech
Měsíční výkonnost Bitcoinu v minulých letech

Na druhou stranu nám ale aktuální pesimismus a nezájem velmi připomíná rok 2018. Několik měsíců, co se tehdy zdálo jako věčnost, kurz bitcoinu osciloval okolo 6500 dolarů. Mnohokrát jsme slyšeli, že zde cena vytvořila dno, že probíhá akumulace a že pod 6 000 dolarů nemůže spadnout, protože by to znamenalo velký problém pro těžaře.

A jak se všichni divili, když najednou během 2 týdnů cena spadla o dalších více než 50 % až na finální dno 3 100 dolarů. Mohli bychom podobnou finální kapitulaci vidět i v tomto cyklu?

Porovnání propadu a nudy v r. 2018 na aktuálním cenovém grafu
Porovnání tehdejšího propadu a aktuálního cenového grafu. Šedé svíčky ukazují vývoj ceny v r. 2018.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Pokud chcete patřit mezi čtenáře, kteří se jako první dozví o tom, kde a jak kryptoměny držíme, zhodnocujeme a jak s nimi dále pracujeme, přidejte se do našeho newsletteru! Ten již odebírá několik tisíc spokojených čtenářů a v posledních týdnech jsme jeho rozesílání po kratší odmlce znovu obnovili.

Chcete být jedním z odběratelů a mít tak všechny důležité informace ze světa kryptoměn ve své e-mailové schránce? Připojit se můžete vyplněním formuláře níže – zdarma.

Kde bitcoiny a další kryptoměny koupit?

Věříte, že se trh už konečně otočí? Chcete v tom být s námi? Podívejte se na námi ověřené a doporučené kryptoměnové směnárny a kryptoměnové burzy v tabulce níže. Většinu z nich pravidelně používáme a testujeme, a proto se za kvalitu jejich služeb můžeme postavit.

Favorit redakce

Výhody
  • Nízké poplatky
  • Možnost opakovaných nákupů skrze trvalý příkaz v bance
Nevýhody
  • Nelze nakupovat platební kartou

Pozor: V rámci tohoto seriálu jsme v roce 2019 investovali opravdové peníze (tehdy 100 000 Kč) se snahou je zhodnotit. Od té doby se hodnota portfolia často a rychle mění – propady i růsty o desítky procent jsou velmi časté. Kryptoměny jsou proto rizikovou investicí a naše články by neměly sloužit jako konkrétní investiční doporučení. Neručíme za případně vzniklé ztráty. Pokud se sami rozhodnete nějaké kryptoměny nakoupit, důkladně zvažte, které kryptoměny do portfolia zařadíte a jaká bude velikosti vaší investice. Nemyslíme si, že by se “ideální investiční portfolio” jednotlivce mělo skládat pouze z kryptoměn – mělo by zahrnovat i jiná aktiva. Je možné, zejména v případě nerozvážného jednání, přijít o celou investici.

Líbil se vám tento článek?
5
0

Autor

Vojtěch se snaží čtenářům přinášet nejen kvalitní vzdělávací a aktuální obsah ze světa financí, ale také data, nástroje a zkušenosti z praxe.

Jeho záměrem je, aby byl Finex.cz platformou, která je užitečná jak pro začátečníky, tak pro zkušené investory. Sám se věnuje neustálému rozšiřování a zlepšování celého portálu tak, aby stále odpovídal zvyšujícím se potřebám rostoucího množství čtenářů.

Své zkušenosti ze světa financí získal při studiích na Vysoké škole ekonomie a managementu, návštěvami desítek finančních konferencí po celé Evropě ale také praxí a správou svých vlastních investic. Jeho osobní investiční portfolio zahrnuje zejména kryptoměny a akcie, ale v menší míře i nemovitosti a další méně konvenční typy investic.

“Našim cílem není čtenáře jen informovat, ale také inspirovat, vzdělat a pomoci jim zhodnotit jejich peníze. Máme za sebou roky dobrých výsledků, ale stále před sebou vidíme i další vzrušující cestu.”

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (1 komentář)

Připojte se k diskuzi

Pro přidání komentáře se prosím přihlašte ke svému uživatelskému účtu.

tom tom

Zrovna když jsem chtěl neco nakoupit tak projekty co jsem vybral stouply o 40-70%. Tak zase čekacka :(