17 výborných novinek na víkend (nejen) z Netflixu a HBO Max

Foto: Medvěd (Hulu), Rozhovory se zabijákem: Jeffrey Dahmer (Netflix), Drive My Car (Diaphana Distribution)

Streamovací služby ve 40. týdnu nadělovaly ve velkém. Netflix láká na nové Rozhovory se zabijákem, ve kterých tentokrát došlo na sériového vraha Jeffreyho Dahmera (seriálový hit Dahmer netřeba představovat), hororovou seriálovou novinku Půlnoční klub (zřejmě nějakým způsobem navazuje na Půlnoční mši) nebo minisérii Velkou vodu z polské produkce. Na HBO Max dorazil animák DC Liga supermazlíčků, festivalový hit z Japonska Drive My Car, první epizoda nové řady Malého Sheldona, uveden byl také jeden z velkolepých filmů Alfreda Hitchcocka – Na sever Severozápadní linkou. Kvalitní tituly uvedly také konkurenční streamy Disney+ a Voyo. Na novinky v podobách třetí řady Pennywortha a hororu Hellraiser si zatím musíme nechat zajít chuť, HBO a Disney je v Česku zatím neuvedlo.

13 uvězněných: Jak jsme se dostali z thajské jeskyně

Poutavý dokument, ve kterém malí fotbalisti z thajského týmu vyprávějí příběh, jak v roce 2018 uvízli v jeskyni Tham Luang – a přežili. Pro všechny, kteří tohoto příběhu ještě nemají dost. (Netflix)

C’mon C’mon

Život trochu osamělého rozhlasového novináře Johnnyho (Joaquin Phoenix) se na moment zastaví, když se musí postarat o svého malého a podivínského synovce Jesseho. Obyčejný příběh ze života v černobílých barvách. (HBO Max)

DC Liga supermazlíčků

Krypto superpes musí přesvědčit divokou smečku z útulku – ohaře, břichaté prase, želvu a veverku, aby ovládli své vlastní nově nabyté schopnosti a pomohli mu zachránit superhrdiny. V originálním znění mluví Dwayne Johnson, John Krasinski nebo Keanu Reeves. (HBO Max)

Drive My Car

Júsuke Kafuku je slavný herec a režisér, který se vyžívá v řízení svého červeného Saabu 900. Během angažmá na festivalu v Hirošimě musí tuto radost nedobrovolně přenechat mladé málomluvné řidičce Misaki. (HBO Max)

Král Staten Islandu

Od chvíle, kdy mu otec zemřel při hašení požáru, se tenhle mladý tatér jenom poflakuje. Všechno pak ještě zhorší jeho máma, která to začne táhnout s jiným hasičem. Film Judda Apatowa. (Netflix)

Malý Sheldon – 6. řada

Foto: CBS TV Network

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou. (HBO Max)

Marshall

Příběh Thurgooda Marshalla, budoucího prvního afroamerického soudce Nejvyššího soudu Spojených států, který v roce 1941 obhajoval černošského šoféra obviněného ze znásilnění a pokusu o vraždu svého bohatého zaměstnavatele. (HBO Max)

Medvěd – 1. řada

Mladý šéfkuchař Carmy se zkušenostmi z lepších restaurací se vrací do Chicaga, kde má vést rodinnou prodejnu sendvičů. Snaží se změnit k lepšímu prodejnu i sebe samotného a musí pracovat s neotesaným kuchyňským personálem. (Disney+)

Na sever Severozápadní linkou

Americká kontrašpionáž si vymyslí neexistujícího agenta. Tajné služby si tohoto agenta ztotožní s reklamním odborníkem Rogerem Thornhillem, který se tak jako volavka dostane do neproniknutelné hry agentů… Natočil Alfred Hitchcock. (HBO Max)

Parfém: Příběh vraha

Foto: Filmax

Jean-Baptiste je obdařený mimořádně vytříbených čichem. Při práci na parfému, který by zachytil podstatu ženské krásy, se pak uchýlí k velmi temným činům. Ben Whishaw, Alan Rickman a Dustin Hoffman ve výborném filmu Toma Tykwera. (Netflix)

Poslední závod

Historické životopisné drama z prostředí Krkonoš Poslední závod se vrací do roku 1913 a mapuje události kolem závodu, který se stal osudným dvojici Hanč a Vrbata. Kryštof Hádek v hlavní roli. (Voyo)

Půlnoční klub – 1. řada

V hospici pro náctileté pacienty uzavřou členové exkluzivního klubu děsivou dohodu: kdo z nich zemře jako první, dá ostatním znamení ze záhrobí. Seriálová novinka od Mikea Flanagana, režiséra Doktra Spánka a Půlnoční mše. (Netflix)

Redeem Team: Návrat Dream Teamu

Po debaklu na olympiádě v roce 2004 si americký mužský basketbalový tým pokouší napravit pověst a urvat zlato na hrách v Pekingu v roce 2008. Dokument, ve kterém vystoupí LeBron James a mnoho dalších hvězd. (Netflix)

Requiem za sen

Foto: Artisan Entertainment

Delirická noční můra čtyř nešťastlivců, kteří jsou odhodlaní zaplatit za závislost vlastním životem. Začne to jednou pilulkou a pak… Kultovní drama Darrena Aronofskyho, ve kterém září Jared Leto a Jennifer Connelly. (HBO Max)

Rozhovory se zabijákem: Jeffrey Dahmer – minisérie

Sériový vrah Jeffrey Dahmer se ve velmi otevřených rozhovorech přizná k děsivým zločinům a ukáže se, jak znepokojivě funguje narušená psychika člověka. Po seriálovém zpracování hrůz Jeffreyho Dahmera přichází jeho skutečná zpověď. (Netflix)

Trumbo

V roce 1947 byl Dalton Trumbo (Bryan Cranston) špičkovým hollywoodským scénáristou, dokud se společně s dalšími umělci neocitl ve vězení a na černé listině kvůli svým politickým přesvědčením. (Voyo)

Velká voda – minisérie

Na Vratislav se v roce 1997 valí ničivá povodeň a radní nemají moc času. Společně s vědci musí jednat a každé jejich rozhodnutí může mít obrovské důsledky. Polské drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne